Un suspect a fost inculpat în cazul persoanelor găsite sechestrate la Houston

Un suspect a fost inculpat în cazul persoanelor găsite sechestrate la Houston
Publicat: 21/07/2013, 11:48
Actualizat: 29/07/2014, 21:12

Un suspect, Walter Renard Jones, a fost inculpat în cazul descoperirii vineri a patru bărbați în vârstă, sechestrați de mai mulți ani într-o locuință insalubră, dar și a trei femei psihologic vulnerabile, la Houston, în sudul Statelor Unite, a anunțat presa americană sâmbătă, relatează AFP.

Walter Renard Jones, în vârstă de 31 de ani, a fost inculpat pentru două capete de acuzare, pentru prejudicii provocate unor bătrâni, a anunțat Houston Chronicle.

Potrivit CNN, ar fi vorba despre nepotul proprietarei locuinței.

Poliția nu a confirmat această informație.

Bărbații – în vârstă de 80, 74, 65 și, respectiv, aproximativ 50 de ani – au fost atrași într-un fost garaj „cu promisiunea că vor primi bere și țigări. Ei nu puteau ieși și au fost nevoiți să dea cecurilede pensie” răpitorului, a declarat Kese Smith, un purtător de cuvânt al poliției, pentru AFP. Ei dormeau pe sol, pe linoleum, și nu aveau acces la toalete, a adăugat el, precizând că singura piesă de mobilier era un scaun.

Potrivit sergentului Steve Murdock, intervievat de Houston Chronicle, bărbații păreau să fie invalizi sau persoane fără adăpost, atrași în ceea ce unul dintre ei a numit „donjon”. „Erau prizonieri în această casă”, a adăugat el.

Trei femei au fost, de asemenea, descoperite în locuință. Ele trăiau în condiții mai bune, dar poliția urmează să stabilească dacă erau ținute captive și cum au ajuns în această situație.

Bărbații descoperiți de poliție, altertată printr-un apel telefonic, au fost găsiți într-o „cameră transformată în închisoare”, închisă cu cheia, a precizat postul local de televiziune KTRK.

Trei dintre ei, malnutriți, au fost spitalizați.

Unul dintre bărbați a declarat pentru televiziune că se afla acolo de șase luni și că nu vrea să plece. Altul a declarat poliției că se afla acolo de aproximativ zece ani, iar ceilalți de mai puțin timp.

Un vecin, Robert Paris, a declarat pentru Houston Chronicle că nu a văzut niciun bărbat în vârstă intrând sau ieșind, în cele trei luni de când locuiește peste drum de locuință.

Serviciile sociale însărcinate cu protecția adulților au interogat femeile, care prezintă o diminuare a capacităților intelectuale, cu scopul de a stabili cum au ajuns în casă, a precizat purtătorul de cuvânt al poliției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase