Un tigru, liber pe străzile din Houston. Imaginile au devenit virale (VIDEO)

Un tigru, liber pe străzile din Houston. Imaginile au devenit virale (VIDEO)
Un tigru, liber pe străzile din Houston. Imaginile au devenit virale (VIDEO) / Sursa FOTO: captura video
Publicat: 12/05/2021, 13:03

Un tigru, liber pe străzile din Houston, capitala statului american Texas. Autoritățile încă mai caută felina, în timp ce proprietarul animalului a fost arestat. Locuitorii sunt îngroziți și s-au baricadat în case, anunță televiziunea CNN.

„Tigrul nu a fost încă localizat”, au precizat forţele de ordine din cel mai mare oraş texan.

Tigrul bengalez era crescut în casă de un tânăr de 26 de ani

Presupusul proprietar al tigrului bengalez este un tânăr în vârstă de 26 de ani. El a fost de curând implicat într-un caz de crimă și se afla sub eliberare condiționată. Acum, este acuzat că a fugit de ofiţerii veniţi la locuinţa sa să-l aresteze. Dând bir cu fugiții, nu a uitat și de animalul pe care-l creștea și a luat tigrul cu el în maşină.

Felina aflată în libertate are o zgardă la gât. Ea a fost văzută în ultimele zile rătăcind pe străzile unui cartier al oraşului Houston. Numeroși americani au filmat animalul sălbatic, fiind uimiţi să vadă un tigru în zonă. Pe imaginile filmate se vede cum un poliţist local, care nu era de serviciu, dar fusese informat despre situaţie, a intervenit când a zărit animalul. El se apropie de tigru și chiar îndreaptă arma spre el, dar ezită să tragă. „Nu am vrut să-l împuşc, nu părea foarte agresiv”, a declarat el apoi pentru televiziunea locală KHOU.

Texas permite deținerea tigrilor

În oraşul Houston, spre deosebire de unele localităţi din jur, deţinerea unui astfel de animal sălbatic în locuinţă nu este autorizată. Cu toate acestea, în statul Texas există un număr semnificativ de tigri crescuţi în captivitate. Legea texană permite deţinerea unui astfel de animal, cu condiţia să fie înregistrat şi să fie ţinut închis, în condiţii de siguranţă.

  • În 2014, World Wildlife Fund (WWF) a estimat că aproape 5.000 de tigri trăiau în captivitate în Statele Unite. Cifra este mai mare decât populaţia de tigri sălbatici la nivel mondial.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase