Un vicepreședinte Google a doborât recordul lui Felix Baumgartner, sărind de la o înălțime de 41.420 de metri. VIDEO

Redactor:
Silviu Bănilă
Un vicepreședinte Google a doborât recordul lui Felix Baumgartner, sărind de la o înălțime de 41.420  de metri. VIDEO
Vicepreședintele companiei Google, Alan Eustace, în vârstă de 57 de ani, a sărit vineri de la o înălțime de 41.420 de metri și a doborât astfel recordul mondial deținut din 2012 de austriacul Felix Baumgartner.

Saltul-record al lui Alan Eustace a făcut parte dintr-un proiect de explorare a stratosferei.

Potrivit unui comunicat remis de Paragon Space Development Corporation, Alan Eustace a finalizat misiunea de patru ore deasupra orașului Roswell din New Mexico folosind un costum spațial special și un modul cu balon, care l-a transportat la altitudinea de 41.420 metri.

Eustace a depășit recordul fabulos stabilit de Felix Baumgartner în 2012, când temerarul a sărit de la altitudinea de 38.969 metri. Căderea liberă în atmosferă a lui Eustace a durat 4 minute și jumătate și parașuta s-a declanșat la altitudinea de 5.400 de metri.

El a atins o viteză maximă  de 1.322 de km/h.

Alan Eustace a ajuns în siguranță pe Pământ, unde echipa din spatele proiectului și alți invitați au salutat reușita sa. New York Times scrie că Eustace a fost lansat dintr-un modul special, cu ajutorul unei mici încărcături explozive. Directorul de la Google a fost propulsat cu o viteza supersonică și cei de la sol au auzit zgomotul detonării. Pentru suma de 75.000 de dolari, cei cu dare de mână pot experimenta aceeași senzație într-o capsulă spațială de lux, dotată cu bar, lavoar și acces la internet, informează aljazeera.com.

Inchide