Ungaria plănuiește să trimită militari la granița cu Serbia din cauza valului de imigranți. UPDATE: Poliția ungară a folosit gaze lacrimogene asupra acestora

Ungaria plănuiește să trimită militari la granița cu Serbia din cauza valului de imigranți. UPDATE: Poliția ungară a folosit gaze lacrimogene asupra acestora
Publicat: 26/08/2015, 15:54
Actualizat: 25/09/2015, 12:13

UPDATE. Poliția ungară a folosit gaze lacrimogene, miercuri, pentru a instaura ordinea la o tabără de imigranți din apropierea frontierei cu Serbia, în urma izbucnirii unui conflict, relatează MTI.

Mai mulți imigranți au vrut să discute cu o echipă de televiziune la tabăra Roszke, moment în care a izbucnit un conflict. Potrivit presei, aproximativ 200 de imigranți au fost implicați.

Poliția a fost nevoită să recurgă la forță pentru a instaura ordinea în tabără, unde imigranților le sunt prelevate amprentele digitale, iar documentele lor sunt examinate.

Printre imigranții implicați în conflict se aflau mai multe persoane care nu voiau să le fie prelevate amprentele.

Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat că imigranții ilegali care sosesc în număr mare în țară au devenit mai agresivi și au solicitări tot mai mari.

Ei nu respectă regulile, ceea ce în unele cazuri aproape împiedică autoritățile să îi înregistreze și să le ia amprentele în mod controlat, a adăugat acesta.

Polițiștii ungari fac tot posibilul pentru a acționa cu omenie, asigurând în același timp protecția granițelor, a precizat Kovacs.

Ungaria a anunțat miercuri că plănuiește să trimită militari la frontiera cu Serbia, în contextul în care, în ultimele două zile, peste 4.500 de imigranți au pătruns pe teritoriul ungar.

Autoritățile ungare au anunțat miercuri că intenționează să trimită trupe ale armatei și ale poliției la frontiera din sudul țării cu Serbia. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Zoltan Kovacs, a declarat că această propunere va fi discutată în Parlament în cursul săptămânii viitoare.

„Guvernul Ungariei și cabinetul securității naționale au discutat chestiunea mobilizării armatei în scopul apărării frontierei Ungariei (cu Serbia – n.r.) și a frontierei Uniunii Europene”, a anunțat Kovacs.

Potrivit poliției ungare, marți, 2.533 de imigranți au fost prinși în timp ce încercau să pătrundă în Ungaria pe la frontiera cu Serbia. Alți 1.300 de refugiați au fost reținuți miercuri dimineață, până la ora 9.30, cei mai mulți dintre aceștia fiind cetățeni sirieni, afgani sau pakistanezi. Luni, încă 2.093 imigranți au fost deținuți de autoritățile ungare.

Autoritățile ungare au declarat că circa 140.000 de imigranți au sosit din Serbia în Ungaria în cursul acestui an. Numărul refugiaților care au ajuns în Europa a crescut mult în ultimele săptămâni, în condițiile în care aproximativ 3.000 de persoane traversează zilnic granița Macedoniei cu Grecia, după care se îndreaptă către nordul Serbiei, Ungaria și apoi către țările mai bogate din zona Schengen.

Șeful poliției ungare, Karoli Papp, a declarat că sunt pregătite șase patrule speciale formate, în primă fază, din 2.106 ofițeri, echipate cu elicoptere, cai și câini, ce urmează a fi trimise să intervină în situația imigranților de la frontiera cu Serbia. „Ei nu au și nici nu vor avea permisiunea de a trage”, a precizat Papp în cadrul unei conferințe de presă.

În satul Roszke, din județul Csongrad, punct de frontieră cu Serbia, purtătorul de cuvânt al poliției ungare a precizat că 200 de imigranți au refuzat să li se ia amprentele la un centru de înregistrare, unde au avut loc confruntări între refugiați și forțele de ordine.

Mii de imigranți au pătruns sâmbătă în Macedonia prin orașul Gevgelija, aflat la granița cu Grecia, forțele de ordine fiind depășite de situație. Potrivit site-ului agenției de presă Reuters, peste 5.000 de imigranți au ajuns duminică din Macedonia în Serbia, continuându-și drumul către statele din vestul Europei (Germania, Marea Britanie) prin Ungaria.

Ungaria reprezintă un punct de trecere către zona Schengen. Guvernul ungar se așteaptă să pătrundă ilegal aproximativ 300.000 de imigranți pe teritoriul țării în cursul acestui an, în comparație cu cei 43.000 de refugiați care au sosit în 2014. Și Germania estimează că vor veni 800.000 de imigranți pe teritoriul țării în cursul acestui an.

Nebojsa Stefanovic, ministrul de Interne al Serbiei, a anunțat, în data de 14 august, că aproximativ 90.000 de imigranți au pătruns pe teritoriul Serbiei de la 1 ianuarie. El a precizat că, pentru majoritatea imigranților, Serbia reprezintă o țară de tranzit, deși zilnic circa 2.000 de imigranți trec de frontierele țării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Medicul unei femei de 114 ani spune ce am putea face cu toții pentru a...
Cutremurător! Celebrul actor a fost ucis în timp ce a încercat să oprească un jaf
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
O femeie care a ieșit la plimbare la marginea orașului a descoperit o comoară cu...
S-a elucidat misterul OZN-ului de pe pe fundul Mării Baltice. Ce au descoperit savanții: „Am...
Suferințele prin care a trecut soția lui Iosif Rotariu în ultimele luni: A ajuns să...
Cele mai căutate apartamente de către românii care vor să-și cumpere o locuință. Schimbări pe...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cum arată o biserică românească în Houston, America. Cât de frumoasă este clădirea! Românii se...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Iei amendă dacă depășești cu 1 km/h viteza maximă? Cum contești sancțiunea?
Ştefan Birtalan, dublu campion mondial şi cel mai bun handbalist al lumii timp de trei...
Descoperire MAJORĂ! Cei care fumează CANABIS sunt de 2 ori mai...
România a pierdut un înger. Marea DOAMNĂ s-a stins. A lăsat în urmă un gol...
3 zodii care trec foarte repede peste despărțire. Își găsesc alt partener imediat
Primele imagini de la cununia religioasă a lui Vincenzo Aiello. Fostul concurent de la Chefi...
VIDEO Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit...
Cosmin, dezamăgit de faptul că Ștefania a fost interesată de preferințele lui Antoni. “Evident că...
Vești bune pentru Radu Mazăre! Fostul primar al Constanței iese din închisoare după cinci ani
BANCUL ZILEI. Servitoarea familiei Bulă este concediată. – Doamna Bubulina, înainte de a pleca vreau...
Originea câmpului magnetic al Soarelui ar fi fost în sfârșit descoperită
×