Uniunea Europeană, suprataxe pe produsele importate din America! Moștenirea lui Trump pentru Biden

Uniunea Europeană, suprataxe pe produsele importate din America! Moștenirea lui Trump pentru Biden
Uniunea Europeană, suprataxe pe produsele importate din America! Moștenirea lui Trump pentru Biden / Sursa FOTO: https://p0.pxfuel.com
Publicat: 09/11/2020, 14:12

Uniunea Europeană pregătește impunerea de noi taxe vamale suplimentare la produsele importate din America. Vorbim, iată, despre o moștenire foarte grea pe care i-o lasă Donald Trump lui Joe Biden, în contextul în care toată mass-media establishmentului globalist îl anunță victorios în alegerile prezidențiale pe candidatul democrat.

Una dintre primele probleme de care ar trebui să se ocupe viitorul președinte al Americii este relația tensionată Europa – SUA.

Donald Trump a dinamitat relațiile comerciale UE – SUA

Printr-o atitudine categorică, Donald Trump a aruncat în aer relațiile comerciale dintre Uniunea Europeană și America atunci când a decis impunerea de taxe vamale la anumite produse aduse de pe „Bătrânul continent”. Răspunsul UE a venit mai întâi timid, dar în prezent este din ce în ce mai puternic.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, anunță că UE va impune tarife vamale suplimentare pentru produse americane, arătând că statele comunitare nu vor face niciun pas înapoi în litigiul privind subvenţiile ilegale acordate producătorilor de avioane Boeing şi Airbus.

Ce produse americane vor fi suprataxate la vamă

În 26 octombrie, Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a autorizat, în mod oficial, Uniunea Europeană să impună tarife vamale suplimentare pentru produse americane în valoare de aproape patru miliarde de dolari (3,37 miliarde de euro). Recenta decizie a OMC permite UE să impună tarife, zice Valdis Dombrovskis, „și exact asta e ceea ce vom face!”.

Ca un prim pas, Europa deja a pregătit o lungă listă de produse americane care ar putea fi vizate de noile tarife: avioane, vinuri, băuturi spirtoase, tractoare, peşte congelat şi suc de portocale congelat.

Decizia OMC, una în beneficiul UE, vine la aproximativ un an după ce aceeași organizație a acordat SUA dreptul de a impune tarife vamale suplimentare pentru produse europene în valoare de 7,5 miliarde de dolari. La mijloc ar fi stat subvenţiile ilegale acordate de Uhttps://p0.pxfuel.comE grupului aeronautic Airbus.