UPDATE: Două avioane militare Eurofighter Typhoon s-au ciocnit în zbor în nord-estul Germaniei. Un pilot a decedat – VIDEO

UPDATE: Două avioane militare Eurofighter Typhoon s-au ciocnit în zbor în nord-estul Germaniei. Un pilot a decedat - VIDEO
Publicat: 24/06/2019, 18:09

Ministerul de Interne al landului Mecklenburg-Vorpommern a confirmat prăbușirea celor două avioane militare.

Potrivit postului local de radio Ostseewelle, incidentul aviatic s-a produs în jurul orei locale 14:00 (ora României, 15:00) în apropiere de la lacul Mueritz, la aproximativ 120 de kilometri nord de Berlin.

Potrivit Ministerului Apărării de la Berlin, citat de postul RT, un avion s-a prăbușit într-o zonă împădurită în apropiere de satul Jabel, în timp ce al doilea s-a prăbușit la aproximativ 10 kilometri depărtare, la sud de satul Nossentiner Huette.

Cotidianul local SVZ a relatat că resturi ale unui avion au căzut într-o zonă rezidențială, dar momentan nu au fost semnalate victime la sol.

Anterior, presa germană a relatat că ambii piloți s-au catapultat și ar fi supraviețuit. Cel de-al doilea pilot a fost găsit în viață.

Cele două aeronave făceau parte din escadrila 73 ‘Steinhoff” de la baza aeriană Laage de la lângă Rostock. Aeronavele participau la un exercițiu de antrenament în momentul producerii incidentului.

Foto: Pixabay

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase