V. Orbán: Este o relație clară între imigranții ilegali care vin în Europa și întărirea terorismului

V. Orbán: Este o relație clară între imigranții ilegali care vin în Europa și întărirea terorismului
Publicat: 25/07/2015, 18:42

Viktor Orbán a spus, sâmbătă, la Universitatea de Vară „Tusvanyos” de la Băile Tușnad, că fenomenul migraționist este urmare a unor întâmplări din trecutul nu foarte îndepărtat, care au legătură cu faptul că Africa de Nord nu mai reprezintă „linia de apărare” a Europei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Practic, Africa de Nord a reprezentat un foarte important bastion care a protejat, pe undeva, Europa. Din păcate, acel bastion, acea linie de apărare nu mai există. State din nordul Africii nu mai există, nu mai există o linie de apărare și sunt de acord cu fostul președinte Sarkozy care, la un post de televiziune din Franța, a spus că, de fapt, vedem doar începutul în ceea ce privește fenomenul migraționist”, a afirmat Orbán.

Potrivit acestuia, în Africa există peste un miliard de oameni și mai mult jumătate din „acea populație imensă” este sub 25 de ani, tineri care, odată rămași fără adăpost, apă, și alimente, vor migra.

„Miza este Europa, modul de viață al cetățeanului european, valorile europene și pur și simplu existența sau disprația popoarelor europene. Sau mai bine zis o schimbare a popoarelor din Europa într-o măsură care va duce la o transformare în urma căreia nu vom mai putea recunoaște societățile și popoarele din Europa sau ce va mai rămâne din ele”, a declarat premierul ungar.

În opinia acestuia, una dintre problemele cu care se va confrunta Europa este terorismul, existând o legătură strânsă între imigranții ilegali care ajung în Europa și propagarea terorismului.

„Este o relație clară între imigranții ilegali care vin în Europa și întărirea terorismului. E evident că din marea masă pur și simplu nu putem să-i identificăm pe teroriștii dușmănoși. Trebuie să fim de acord cu prim-ministrul britanic David Cameron, că nu vom putea soluționa criza, dacă nu oprim acești oameni să își părăsească țara”, a continuat premierul Orbán.

Șeful Guvernului de la Budapesta a mai spus că și problema economică este strâns legată de fenomenul migraționist, imigranții contribuind la creșterea șomajului. Potrivit acestuia, din 2008 și până în prezent, Uniunea Europeană „se luptă cu o criză economică continuă” și pentru cele mai multe țări europene,”pentru că nu toate sunt Germania”, rata mare a șomajului este cea mai importantă sursă de tensiune.

„După statisticile polițiilor din Occident, unde trăiesc în număr mare imigranți ilegali, criminalitatea crește drastic și scade siguranța cetățenilor. Statistica Națiunilor Unite arată că în privința crimelor sexuale Suedia este pe locul 8 după Lesotho din Africa de Sud, în pușcăriile britanice numărul deținuților, în ultimii cinci ani, s-a triplat, iar în Italia, în 2012, un sfert din crime au fost săvârșite de imigramți și putem continua. Toate laolatltă ne fac să spunem că imigrarea ilegală amenință și Ungaria și Europa, e un pericol pentru valorile comune, cultura noastră comună, amenință siguranța europeanului”, a spus Viktor Orbán.

Premierul ungar a adăugat că problema fenomenului migraționist poate fi rezolvată doar cu consensul întregii comunități.

În acest context, el a arătat că în Ungaria a fost realizată o consultare publică în acest sens, la care au participat cetățenii cu drept de vot, majoritatea celor chestionați (66 la sută) declarând că „imigranții reprezintă o problemă, le pun în pericol nivelul de trai și siguranța locului de muncă”.

„Majoritatea, adică 66 la sută, au spus că imigranții reprezintă o problemă, le pun în pericol nivelul de trai și siguranța locului de muncă, 80 la sută din ei au spus că ar trebuie să existe legi care să permită arestarea persoanelor care trec ilegal granite și că acestea ar trebui să-și acopere costurile de existență până la rezolvarea situației lor. Este clar, majoritatea societății din Ungaria nu dorește să aibă migranți ilegali și nu mai dorește să continue politica Bruxelles-ului, care a eșuat. Noi dorim să fim o societate puternică, bazată pe consens, care dorește să soluționeze cele mai arzătoare probleme, printre care și problema migrației’, a afirmat Orbán.

Acesta a criticat partidele de stânga din Ungaria, potrivit cărora fenomenul imigrației nu reprezintă un pericol, ci „o oportunitate”.

„Stânga a crezut despre multe probleme că nu reprezintă un pericol, ci o oportunitate. Pentru că a crezut că, dacă spun acest lucru, vor putea să își rezolve obiectivele proprii. Imaginați-vă ce s-ar fi întâmplat dacă stânga ar fi câștigat alegerile în 2004: nu am mai recunoaște Ungaria, am fi o mare tabără de refugiați”, a spus Viktor Orban.

Dezbaterile de sâmbătă au încheiat suita prelegerilor celei de-a XXVI-a ediții a Universității de Vară și Taberi Studențești „Tusvanyos” de la Băile Tusnad.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini din închisoarea în care intri și nu mai știe nimeni de tine. Încă 2.000...
O badantă de 27 de ani din Italia a fost arestată după ce a căutat...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei....
„M-am simțit urmărită”: China a montat cronometre în toaletele publice pentru femei dintr-o destinație turistică...
Gestul sfâșietor făcut de fiul Ancăi Molnar, după moartea ei! Micuțul Patrick i-a șocat pe...
E total schimbat după ce a învins cancerul! A slăbit ENORM și abia dacă îl...
Reacţia patronului unui bar după ce şase turişti au băut 27 de beri la micul...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Motivul pentru care străinii aleg să lucreze în România: „E muncă grea, dar am venit...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Dacia lui CEAUȘESCU a ajuns la RAR 🚫 Mașina INTERZISĂ poporului român!
Un inginer vâlcean s-a proclamat „boier” la Sibiu şi a construit un hotel sub pământ
Panică în Centrul de Control! Situație de URGENȚĂ pe Stația Spațială...
S-a dus marele MAESTRU al muzicii. Nimeni nu-l va egala. Toţi românii plâng astăzi
Anca Molnar a plecat zâmbind din viață. Sfatul prețios pe care l-a lăsat în urma...
Clădirea ai cărei 20.000 locuitori nu trebuie să iasă niciodată din casă. Cum e posibil....
„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri
Oana Roman și-a exprimat părerea despre huiduielile aduse lui Babasha la concertul Coldplay: „Suntem un...
Chris Martin, dezamăgit de reacția românilor: "Poate nu înțelegeți ce fel de oameni aveți în...
BANCUL ZILEI. Diriginta: - Alo, domnul Bulă? Să ştiţi că băiatul dumneavoastră a fugit de...
Apa răcită în vasele de teracotă, o practică veche de peste 3.000 de ani
×