Viața bate filmul. Sean Penn s-a întâlnit cu „El Chapo” și a contribuit „involuntar” la prinderea traficantului de droguri. Ce riscă acum actorul american

Viața bate filmul. Sean Penn s-a întâlnit cu „El Chapo și a contribuit „involuntar la prinderea traficantului de droguri. Ce riscă acum actorul american
Publicat: 10/01/2016, 17:46

Întâlnirea incredibilă a avut loc în jungla mexicană, în octombrie 2015 și a fost pusă la cale de Sean Penn, actrița mexicană Kate del Castillo și un intermediar, cu permisiunea cartelului de droguri SINALOA, condus de „El Chapo”, scrie Daily Mail.

„El Chapo” a recunoscut în interviul bizar că este cel mai mare traficant de droguri din lume și că și-a trimis oamenii în Germania, ca să învețe cum să sape cele mai bune tuneluri pentru a evada din închisoarea de maximă securitate.

Șeful cartelului Sinaloa a fost prins vineri de trupele speciale mexicane și a revenit în închisoarea Altiplano. Întâlnirea dintre „El Chapo” și Sean Penn a ajutat „neintenționat” poliția mexicană să dea de urmele traficantului. Penn și del Castillo sunt investigați în prezent în Mexic.

În interviul realizat de Penn pentru Rolling Stone, „El Chapo” spune: „Furnizez mai multă heroină, metamfetamină, cocaină și marijuana decât oricare alt dealer din lume. Am o flotă de submarine, avioane, camioane și bărci”.

În ciuda notorietății sale, gangsterul mexican spune că este „un simplu fermier”. Actorul din „Mystic River” a declarat că nu l-a predat pe „El Chapo” autorităților, deoarece nu a vrut să se joace cu încrederea unui asemenea om.

„El Chapo” a fost prins după ce a luat legătura cu mai mulți actori și regizori, dispuși să realizeze o biografie a „lordului drogurilor”. Nu se știe însă dacă Penn a fost contactat în vederea realizării acestui film.

Întâlnirea dintre „El Chapo” și Penn a fost stabilită încă din 2012, după ce Sinaloa a contactat-o pe actrița del Castillo, care a scris pe Twitter că are mai multă încredere în cartel decât în guvern.

„El Chapo”: „Eu doar mă apăr, nu caut scandal”

Un avocat al cartelului Sinaloa a declarat că „El Chapo” i-a trimis flori actriței mexicane, dar acestea nu au ajuns niciodată la ea. Ulterior, Del Castillo a stabilit o întâlnire cu un intermediar pe nume Espinoza, care au luat legătură cu „El Chapo”, după evadarea sa.

Penn s-a întâlnit apoi cu Espinoza și a sugerat că ar vrea să discute personal cu „El Chapo”, care a acceptat invitația actorului american.

Penn și „El Chapo” au discutat timp de șapte ore despre viața traficantului de droguri, care susține că s-a întâlnit în trecut cu un alt traficant celebru, columbianul Pablo Escobar, ucis în 1993.

Penn a mai recunoscut că, în timpul interviului cu „El Chapo”, a suferit de așa numita „flatulență a călătorului”, dar traficantul a ignorat situația, în mod amuzant. „Am fost conștient că acești traficanți iraționali mi-ar putea tăia penisul”, a mai declarat Sean Penn.

„El Chapo” – pe numele său real Joaquin Guzman – a explicat într-un interviu video cum a evadat și cum a devenit cel mai cunoscut traficant din lume.

Șeful cartelului Sinaloa a mai spus că nu se simte vinovat de faptul că oamenii se droghează, deoarece aceștia ar continua și dacă el ar muri.

Cât despre violența cartelului Sinaloa, acesta a spus că „doar se apără și nu caută scandal”. În octombrie 2015, autoritățile mexicane știau deja de întâlnirea dintre Penn și „El Chapo” și au pus la cale un asalt, care nu s-a concretizat.

Sean Penn a explicat interesul pe care l-a manifestat față de povestea vieții lui Guzman: „Nu am niciun motiv să mă mândresc cu faptul că ascund secrete, așa cum ar putea să se interpreteze, că i-aș proteja pe infractori, nici nu mă simt arogant dacă pozez pentru un selfie alături de un agent de securitate pe care nu îl cunosc. Dar trăiesc în ritmul meu. Tot ceea ce spun – oricărei persoane – trebuie să fie adevărat”.

„Mă consolez oarecum prin intermediul unui aspect unic, al reputației speciale pe care El Chapo o are în rândul celorlalți lideri ai cartelurilor din Mexic: aceea că, spre deosebire de mulți dintre rivalii lui, care organizează răpiri și comit crime grauite, El Chapo este înainte de toate un om de afaceri, care apelează la violență doar atunci când aceasta este în avantajul lui sau al afacerii sale”, a adăugat starul hollywoodian.

„În calitatea mea de cetățean american, sunt atras de posibilitatea de a explora acel aspect care nu concordă cu portretizările făcute de guvernul nostru și de presa noastră acelor imanici declarați ai lor. Niciodată, după Osama bin Laden, urmărirea și fuga unui personaj nu a mai captat interesul și imaginația publicului ca acum. Dar, spre deosebire de Bin Laden, care s-a bazat pe premisa că întreaga populație a unei țări este definită de – și, de aceea, este complice – politicile liderilor săi politici, în cazul de față, al celui mai căutat traficant de droguri din lume, nu suntem oare, noi, publicul american, complici în această acțiune de demonizare? Noi suntem consumatorii (drogurilor mexicane, n.r.) și, în această calitate, suntem complici la toate crimele și la toate actele de corupție care erodeaza capacitatea tuturor instituțiilor de a proteja viețile cetățenilor din Mexic și din Statele Unite și care reprezintă, de fapt, un rezultat al apetitului nostru insațiabil pentru drogurile ilicite”, a adăugat Sean Penn.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?