Vicepremierul rus: „Da, domnilor români, vă vom explica cine sunteți și ce credem despre voi”

Vicepremierul rus: Da, domnilor români, vă vom explica cine sunteți și ce credem despre voi
Publicat: 10/05/2014, 22:25
Actualizat: 10/05/2014, 22:40

Într-un alt mesaj, postat pe același cont de Twitter, după aproximativ o jumătate de oră, vicepremierul rus scrie că „serviciile speciale ale (Republicii) Moldova au confiscat cutii cu semnăturile transnistrenilor privind reunirea cu Rusia” și atașează o fotografie în care apare și liderul separatist transnistrean Evgheni Șevciuc.

„Da, pune-l pe prost să i se roage lui Dumnezeu.. Publicitate mai bună pentru plebiwscitul popular e greu să inventezi”, afirmă Rogozin într-un mesaj ulterior, postat împreună cu o fotografie în care apare ceea ce pare să fie o pagină a listelor despre care vorbește.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anunțat sâmbătă că a revenit la Moscova, din Republica Moldova, în pofida faptului că avionul său a fost obligat de către avioane ucrainene de interceptare să se se întoarcă din drum, la Chișinău, potrivit agenției ruse Itar-Tass.

„Avioane ucrainene de interceptare au obligat avionul nostru să se întoarcă din drum”, a scris vicepremierul rus într-un mesaj postat pe Twitter.

Câteva minute mai târziu, Rogozin a continuat, în alt mesaj, „dar industria apărării are propriile trasee. Am ajuns la Moscova. Iar junta (de la Kiev) a rămas în urmă”.

Pentru a-și demonstra afirmațiile, Rogozin a postat o fotografie în care apare în fața clădirii Aeroportului Domodedova de la Moscova.

Ambasada Rusiei la Chișinău a declarat pentru agenția Itar-Tass că Rogozin probabil că a călătorit către Rusia cu un „zbor obișnuit” și că nu se afla în avionul interceptat în spațiul aerian al Ucrainei.

Anterior vicepremierul rus Dmitri Rogozin a acuzat România că nu i-a permis avionului său, la solicitarea Statelor Unite, să se întoarcă la Moscova prin spațiul aerian românesc, în drum dinspre regiunea separatistă moldoveană Transnistria, unde a participat vineri la parada militară organizată de Ziua Victoriei asupra naziștilor.

„La solicitarea Statelor Unite, România și-a închis spațiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite să trec”, afirma vicepremierul rus într-un mesaj postat sâmbătă pe Twitter, din Transnistria.

„Data viitoare voi zbura la bordul unui (bombardier strategic de tip) Tu-160”, adăuga Rogozin, subliniind că sancțiunile nu-l vor determina să-și anuleze viitoare vizite la Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovene Transnistria.

Ministerul român de Externe a reacționat sâmbătă imediat, apreciind că amenințarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezintă „o declarație foarte gravă”, și a solicitat autorităților de la Moscova să precizeze public dacă afirmațiile citate reprezintă poziția oficială față de România.
În contextul crizei din Ucraina, Dmitri Rogozin a făcut mai multe declarații privind regiunea transnistreană, asigurând în special că Rusia va acorda o atenție sporită în ceea ce privește drepturile etnicilor ruși din regiune.

Autoritățile de la Tiraspol au lansat o campanie de strângere de semnături pentru recunoașterea independenței Transnistriei, în contextul unor declarații ale președintelui rus Vladimir Putin, potrivit cărora locuitorii din stânga Nistrului trebuie să-și decidă singuri viitorul.

Campania a fost inițiată la 22 aprilie, cu susținerea Uniunii comunităților ruse din Transnistria, și urma să se încheie la 9 mai, când la Tiraspol a avut loc o paradă cu ocazia Zilei Victoriei. Cu acest prilej, liderul separatist transnistrean Evgheni Șevciuk a anunțat că-i va înmâna petiția vicepremierului rus Dmitri Rogozin, care, la rândul său, o va transmite președintelui Vladimir Putin, potrivit agenției Tiras.

Valentin Vidu,Anna Primac, [email protected],[email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Schimbare pentru TOȚI cei cu BULETINE de identitate. Decizia momentului în România
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Consumul de alcool „până la leșin” poate duce la Alzheimer
×