VIDEO. Un bloc de 12 etaje din Miami s-a prăbuşit. Martor: „A fost îngrozitor. Ţipau şi adulţii, şi copiii”  

VIDEO. Un bloc de 12 etaje din Miami s-a prăbuşit. Martor: „A fost îngrozitor. Ţipau şi adulţii, şi copiii”  
Blocul prăbușit în Miami
Publicat: 24/06/2021, 23:03
Actualizat: 24/06/2021, 23:05

Un bloc de locuit cu 12 etaje de lângă Miami Beach s-a prăbuşit în timpul nopţii trecute. Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa. Echipele de salvare caută acum supravieţuitori prinşi sub dărâmături, în condiţiile în care cel puţin 51 de oameni, locatari ai clădirii, sunt încă daţi dispăruţi. Martorii povestesc clipele de groază prin care au trecut, relatează CNN.

„Toată lumea ţipa şi era cuprinsă de panică”, a declarat Aaron Miles, care locuia într-un hotel din vecinătate, evacuat după incident, potrivit CNN.

„Când am coborât în hol, era plin de praf şi resturi. Am ieşit cât de repede am putut”, a mai spus acesta.

35 de persoane au fost scoase din blocul care a căzut

„A fost îngrozitor. Ţipau şi adulţii, şi copiii. Femeile şi copiii plângeau. A fost probabil una dintre cele mai groaznice experienţe la care am asistat vreodată”, a spus Miles, potrivit Digi24. Familia lui Miles, care este în vacanţă din Virginia, a spus că ieri totul părea normal şi clădirea părea sigură.

Până acum, 35 de persoane au fost scoase din blocul care a căzut. Una dintre ele a murit din cauza rănilor suferite, iar alte 10 sunt internate în spital.

Au fost aduşi şi câini special antrenaţi care pot detecta eventualii supravieţuitori.

Între timp au apărut şi primele imagini cu momentul prăbuşirii, surprinse de o cameră de supraveghere. Se poate observa cum întâi se prăbuşeşte partea centrală a clădirii şi apoi una dintre laterale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase