VIDEO | Un individ a deschis focul într-un centru comercial din orașul suedez Malmo. Mai multe persoane au fost rănite

VIDEO | Un individ a deschis focul într-un centru comercial din orașul suedez Malmo. Mai multe persoane au fost rănite
Atac armat centru comercial Malmo, Suedia /Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 19/08/2022, 21:37
Actualizat: 19/08/2022, 21:40

Atac armat într-un centru comercial din oraşul Malmo, situat în sudul Suediei, după ce un individ a deschis focul asupra oamenilor aflați la cumpărături. Cel puţin două persoane au fost rănite și mai multe au suferit atacuri de panică. Potrivit serviciilor de securitate suedeze, autorul atacului a fost reţinut.

Un individ a deschis focul vineri după-amiază în Centrul comercial Emporia, în centrul oraşului Malmo. Conform martorilor, au fost trase aproximativ 20 de focuri de armă.

La locul atacului au intervenit numeroase echipaje de poliţie şi ambulanţe. Cel puţin două persoane au fost rănite în atac, afirmă surse citate de publicaţia Aftonbladet. Mai multe persoane au suferit atacuri de panică din cauza împuşcăturilor.

Centrul comercial a fost evacuat, iar perimetrul din jur a fost securizat, fiind afectată activitatea metroului şi a autobuzelor situate în zona centrului comercial.

Presupusul autor al atacului este un minor, care a fost imobilizat şi reţinut de autorități. Anchetatorii încearcă acum să afle motivul atacului, dar ipoteza principală vehiculată în acest moment este cea a unei reglări de conturi, potrivit Mediafax.