Viktor Orban: Suntem atacați de „IDIOȚII UTILI” infiltrați în PPE. Ungaria așteaptă cu mii de soldați la frontiere un VAL DE MIGRANȚI mai mare decât în 2015

Redactor:
Mihai Draghici
Viktor Orban: Suntem atacați de „IDIOȚII UTILI” infiltrați în PPE. Ungaria așteaptă cu mii de soldați la frontiere un VAL DE MIGRANȚI mai mare decât în 2015
Premierul Ungariei Viktor Orban nu se teme de amenințările că Fidesz ar putea fi exclus din Partidul Popular European. Vezi cum se pregătește Ungaria pentru viitorul val de migranți

Viktor Orban consideră că atacurile la adresa formațiunii sale de dreapta provin din partea politicienilor de stânga și au rolul de a afecta imaginea Partidului Popular European (PPE, centru-dreapta), în contextul alegerilor europarlamentare programate în luna mai.

„În realitate, atacurile provin din partea forțelor politice de stânga și nu au rolul de a ne afecta pe noi, ci Partidul Popular European. Dacă nu ne vor mai ataca pe noi, vor începe să îi atace pe italieni și pe austrieci. Nu înțelege toată lumea acest lucru, dar în literatura de specialitate sunt numiți, potrivit lui Lenin, «idioți utili». Chiar dacă sunt implicați în lupta pentru o anumită doctrină, aceștia servesc interesele altora, chiar pe cele ale adversarilor”, a declarat Viktor Orban într-un interviu acordat publicației Welt am Sonntag.

După campania negativă contra lui Juncker, va veni rândul lui Timmermans

După ce a lansat o campanie împotriva președintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker (politician din cadrul PPE), Viktor Orban a anunțat că îl va critica și pe prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. „În următoarea etapă a campaniei electorale, vom avea un alt interlocutor pe afișele politice: domnul Timmermans. Îl vom trimite pe domnul Juncker la pensie, iar locul îi va fi luat de domnul Timmermans,” spune Orban, afirmând că „rolul lui George Soros în politica europeană nu poate fi ignorat” și că „toată lumea are dreptul să știe că Timmermans este un cunoscut aliat al acestuia”.

Frans Timmermans este candidatul Partidului Socialiștilor Europeni (PSE, centru-stânga) pentru postul de președinte al Comisiei Europene. Timmermans a criticat frecvent situația statului de drept din țări est-europene, inclusiv din Ungaria.

Orban se așteaptă la un val de migranți mai mare decât în 2015: Suntem pregătiți!

La reuniunea din 20 martie, eveniment organizat pentru aprobarea strategiei partidului în campania electorală europarlamentară, PPE va analiza posibilitatea excluderii formațiunii Fidesz. Doi funcționari din cadrul PPE au declarat pentru cotidianul The Guardian că în cursul acestei reuniuni se va discuta și despre cazul lui Viktor Orbán și al Fidesz. Câteva partide de centru-dreapta din țări nordice ar dori să ceară chiar excluderea formațiunii din Ungaria. În trecut, politicile lui Viktor Orban au fost criticate de partide din Olanda și Luxemburg.

Viktor Orbán susține că liderii UE nu au învățat nimic din atacurile teroriste produse în ultimii ani și intenționează să aducă chiar mai mulți imigranți în Europa. „Tot ce s-a întâmplat în 2015 se va repeta, doar că la dimensiuni mult mai mari,” afirmă premierul ungar în interviul pentru Welt am Sonntag. „În curând, țările arabe le vor depăși ca populație pe cele europene. Ca să nu mai vorbim de Africa, unde vor exista în curând mai mulți oameni decât pot fi hrăniți. Suntem pregătiți. Avem mii de militari și polițiști la granița de sud. Acum, depinde doar de hotărârea autorităților din Turcia dacă milioanele de refugiați care se află acolo vor fi direcționați către Europa. Dar noi suntem hotărâți să ne apărăm frontierele, dacă se vor îndrepta spre Ungaria. Germania nu e o țară de la marginea Europei, de aceea pare un loc mai sigur. Din acest motiv, precum și din cel al experiențelor istorice diferite, avem viziuni diferite asupra acestei situații.”

 

×
Inchide