Vizită surpriză în această dimineață la sediul MAI: ambasadorul SUA a avut o discuție lămuritoare cu Rus. EXCLUSIV

Vizită surpriză în această dimineață la sediul MAI: ambasadorul SUA a avut o discuție lămuritoare cu Rus. EXCLUSIV
Publicat: 06/08/2012, 17:37
Actualizat: 07/08/2012, 11:48

Ambasadorul american Mark Gitenstein a fost astăzi la sediul Ministerului Administrației și Internelor, unde s-a întâlnit cu ministrul demisionar Ioan Rus, a declarat pentru gândul biroul de presă al misiunii SUA la București.

Ambasada Statelor Unite a subliniat că Gitenstein se întâlnește des cu oficialii români, iar vizita de astăzi, chiar dacă a avut loc în ziua demisiei lui Rus, „nu a fost cu nimic diferită” de celelalte efectuate până în prezent.

Biroul de presă al ambasadei americane s-a limitat doar la confirmarea vizitei lui Mark Gitenstein la MAI, fără a divulga ce anume a discutat diplomatul cu ministrul demisionar.

Ambasadorul american la București a urmărit îndeaproape evenimentele politice din ultimele luni și a făcut apel în repetate rânduri la respectarea independenței justiției române și a statului de drept.

De altfel, Ambasada SUA a lansat zilele trecute și un apel la adresa politicienilor români, pe care îi îndemna să lase Curtea Constituțională să ia o decizie „bazată pe principii”, în ceea ce privește rezultatul referendumului pentru demiterea președintelui.

„Curtea Constituțională trebuie lăsată să ia o decizie bazată pe principii, în mod independent, fără niciun amestec din afară. Este esențial ca poporul român să aibă încredere că referendumul s-a desfășurat în mod liber și corect și că regulile stabilite au fost aplicate”, a declarat misiunea diplomatică americană, înainte de anunțul CCR privind amânarea validării sau a invalidării referendumului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase