Vladimir Putin are origini românești?! Cine a fost, de fapt, Vladimir Putină

Vladimir Putin are origini românești?! Cine a fost, de fapt, Vladimir Putină
Vladimir Putin / Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 08/03/2022, 14:49
Actualizat: 09/03/2022, 08:30

Oficial, președintele rus, Vladimir Putin, ales pentru prima dată în funcție acum aproape 22 de ani, s-a născut în Leningrad. Neoficial, faptul că a fost mereu mai mult decât reticent să dea detalii despre familia sa a alimentat multe teorii și zvonuri de-a lungul mandatelor sale. Una dintre teoriile, niciodată confirmate oficial, indică presupuse origini românești ale liderului de la Kremlin.

Vladimir Putin s-a născut pe 7 octombrie 1952 în Leningrad, arată biografia oficială a șefului Federației Ruse, publicată pe site-ul Administrației prezidențiale ruse. „Vin dintr-o familie obișnuită și așa am trăit pentru mult timp, aproape toată viața mea. Am trăit ca o persoană de condiție medie, normală și mereu am menținut această legătură”, este declarația președintelui, citată în documentul oficial.

Declarațiile sale reținute au ridicat, încă de la debutul carierei sale publice, semne de întrebare privind originile sale, la fel cum există și despre presupusa sa actuală parteneră și copiii lor, după divorțul de prima soție. Iubita lui Vladimir Putin, Alina Kabaeva, s-ar ascunde în Elveția cu cei patru copii ai lor, spun o serie de surse citate de Page Six.

Încă din momentul alegerii sale ca președinte – pentru prima dată în 26 martie 2000, viața personală a lui Vladimir Putin a fost și a reușit să rămân un mister controversat, mai ales că are o lejeritate nativă pentru a vorbi și purta discuții libere în limbile natale ale președinților altor lumi, potrivit cunoastelumea.ro, citată de b1tv.ro.

Stră-străbunicul lui Vladimir Putin ar fi fost român din Basarabia

Au circulat și reapar în atenția publică zvonurile conform cărora liderul rus, cel care a declanșat actualul război în Ucraina, ar avea strămoși de pe meleagurile României.

„La un moment dat, presa a scris că mama actualului preşedinte rus, Vladimir Putin, este de fapt originară din Georgia, şi l-ar fi dat pe actualul preşedinte rus spre adopţie când acesta avea 10 ani. Informaţia nu a fost confirmată niciodată. Un alt zvon care circulă despre Putin este că originile sale sunt, de fapt, româneşti. Astfel, stră-străbunicul lui Vladimir Putin ar fi fost român din Basarabia şi s-ar fi numit Vladimir Putină”, arată sursa citată.

În acest sens, un jurnalist rus a declarat că are dovezi prin care poate demonstra că Putin ar avea origini românești, că s-ar trage din Moldova și că stră stră-bunicul său ar fi luptat alături de Dimitrie Cantemir. „Astfel, stră-străbunicul lui Vladimir Putin ar fi fost român din Basarabia şi s-ar fi numit Vladimir Putină. Vladimir Putină ar fi fost unul dintre cei 400 de soldaţi din garda personală a lui Dimitrie Cantemir, cu care acesta s-ar fi retras în Rusia după o bătălie pierdută la Stănileşti, pe Prut, în 1711”, scriu jurnaliștii citați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase