Vladimir Putin, avertisment dur pentru țările din Occident, care aplică sancțiuni Rusiei

Vladimir Putin, avertisment dur pentru țările din Occident, care aplică sancțiuni Rusiei
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 26/05/2022, 17:37

Presedintele rus Vladimir Putin a avertizat că furtul proprietăților aparținând altora nu a dus niciodată la nimic bun, mai ales celor ce recurg la asemenea fapte. Declarația a fost făcută în contextul unor discuții privind înghețarea activelor rusești de către Occident în urma sancțiunilor impuse companiilor și oligarhilor ruși, ca urmare a declanșării războiului din Ucraina.

„Încălcarea regulilor, normelor în domeniul finanțelor internaționale, a comerțului nu duce la nimic bun. Și în cuvinte simple, acest lucru nu va duce decât la probleme pentru cei care o fac”, a spus Putin în cadrul sesiunii plenare a Forumului Economic Eurasiatic, scrie stiripesurse.ro.

„Furtul bunurilor altor oameni nu a adus niciodată pe nimeni la bine, în primul rând pe cei care sunt implicați în această afacere nesăbuită”, a spus el.

Nesocotind interesele altor țări în domeniul politicii și securității, „așa cum s-a dovedit acum, duce la haos, la tulburări economice”, iar acest lucru afectează lumea la nivel global, a continuat Putin.

„Țările occidentale sunt încrezătoare că din politica, cultura și sportul mondial este posibil să se excludă orice nedorit care are propriul său punct de vedere și este gata să-l apere. Nimic de genul acesta nu se întâmplă cu adevărat și este imposibil să realizăm acest lucru, așa cum am spus deja”, a spus șeful statului.

Sancțiunile și interdicțiile, a subliniat președintele rus, este imposibil să se restrângă sau să slăbească țările care își desfășoară și își vor continua politicile. „La urma urmei, nu este doar în Rusia și nici măcar în China, este în multe alte țări ale lumii. Există din ce în ce mai multe țări din lume care sunt dispuse și vor urma o politică independentă. Și niciun „jandarm mondial” nu va putea suspenda acest proces global natural, nu vor exista suficiente forțe, iar dorința va dispărea pur și simplu”, a spus președintele rus.

„În fața problemelor din țările lor, sper că se va realiza faptul că această politică este absolut nepermisă”, a tramsmis el, potrivit agenției ruse de știri Interfax.