Vladimir Putin dezminte că armata sa ar duce lipsă de muniții și spune că Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc

Vladimir Putin dezminte că armata sa ar duce lipsă de muniții și spune că Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc
Vladimir Putin/ Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 25/01/2023, 10:50
Actualizat: 25/01/2023, 10:52

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi, ca răspuns la relatările privind lipsa de muniţii a armatei ruse, că Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc.

„În ceea ce priveşte apărarea antiaeriană de diferite clase, producţia rusă este comparabilă cu producţia mondială”, spune Putin. Afirmația a fost făcută în timpul unei întâlniri la Kremlin cu Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina, relatează agenţia de presă EFE.

Rusia, a susţinut Vladimir Putin, produce „de trei ori mai multe” rachete antiaeriene decât produc SUA pentru sistemele lor de apărare antiaeriană Patriot.

„Performanţa sa militară în practică arată că apărarea antiaeriană rusă este cea mai bună din lume. Şi, desigur, sistemele noastre sunt moderne şi fiabile. Multe se pot întâmpla, dar în general funcţionează fără erori”, a declarat preşedintele rus.

În timpul unei vizite la Washington a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în luna decembrie, SUA au anunţat că vor livra Kievului sisteme de rachete Patriot pentru a contracara raidurile aeriene ale Moscovei.

Atunci, Putin declarase că ţara sa va găsi „un antidot” pentru rachetele Patriot pe care le consideră „destul de învechite” şi care, potrivit lui, „nu sunt la fel de performante” ca sistemele S-300 ruseşti, sisteme de rachete sol-aer cu rază lungă de acţiune.

„Le vom sparge ca pe nuci”, a spus el despre sistemele americane.

Premierul Olandei, Mark Rutte, anunţase cu o săptămână în urmă că şi ţara sa intenţionează să trimită sisteme Patriot Ucrainei.

În întâlnirea cu guvernatorul regiunii Belgorod, Putin a abordat acordarea de ajutoare pentru construcţia de locuinţe persoanelor care au trebuit să fie evacuate de la frontiera cu Ucraina din motive de securitate. Belgorod este regiunea care a suferit cele mai multe atacuri de la începutul campaniei militare ruse în Ucraina în urmă cu 11 luni, conform Agerpres.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase