Volodimir Zelenski a cerut la G7 ca Rusia să fie privată de oportunitatea de a folosi GPS-ul în război. „Libertatea trebuie înarmată. Viața trebuie să învingă moartea”

Volodimir Zelenski a cerut la G7 ca Rusia să fie privată de oportunitatea de a folosi GPS-ul în război. „Libertatea trebuie înarmată. Viața trebuie să învingă moartea”
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski / Sursa: Facebook
Publicat: 24/03/2022, 21:19

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut, joi, un nou apel la adresa liderilor mondiali pentu a aplica sancțiuni dure împotriva Rusiei și măsuri pentru a-i opri mașina de război.

„Este mai bine să îi dați Ucrainei sprijinul armat de care avem cu adevărat nevoie acum, decât să vă uitați după arme pentru alte țări mai târziu. Ne referim la Georgia, Republica Moldova, statele baltice, Polonia și Asia Centrală. Cu cât se îndeplinește mai repede ceea ce cerem noi, cu atât mai curând va fi pace în Europa de Est. Este în interesul nostru. Este în interesul vostru. Este în interesul tuturor democrațiilor. Pentru că democrațiile trebuie să poată să se apere. Libertatea trebuie înarmată. Viața trebuie să învingă moartea”, este mesajul pe care președintele Volodimir Zelenski, adresat reprezentanților G7, joi, în contextul evoluțiilor de la invadarea Ucrainei de către Federația Rusă, într-o intervenție video publicată și pe contul său de Facebook, care are peste 2,7 de milioane de urmăritori.

Președintele ucrainean a făcut, din nou, apel, la înăsprirea sancțiunilor la adresa Rusiei, „atât de mult cât este necesar pentru a-i opri mașina de război”, în loc să ne confruntăm cu consecințele unor crize alimentare și de securitate politică globală.

„Rusia trebuie privată de oportunitatea de a folosi GPS-ul în război. Acest lucru este foarte important. Pentru ca acest sistem să nu ajute rachetele şi bombele ruseşti să distrugă oraşe pașnice”, a spus Volodimir Zelenski.

Noi sancțiuni americane

„Puteți să ne dați 1% din toate avioanele voastre. Un procent din toate tancurile voastre. Un procent!” a spus anterior liderul ucrainean.

Reuniunea G7 a avut avut loc, la Bruxelles, joi, când s-a resfășurat și un summit extraordinar al NATO și a început reuniunea Consiliului European. Așa cum spusese înaintea reuniunii NATO, președintele Klaus Iohannis a salutat decizia de creare a Grupului de Luptă NATO în România și a evidențiat necesitatea revizuirii structurale și pe termen lung a posturii NATO pe Flancul Estic, confirm comunicatului de presă transmis de Administrația Prezidențială, joi după-amiază.

Tot joi, așa cum anunțase înainte de plecarea în Europa a președintelui american, Joe Biden, Casa Albă a făcut publice noile sancțiuni financiare împotriva Rusiei, care vizează peste 400 de entități atât membri ai Legislativului, dar și oligarhii, oficiali și companii din industria de apărare, și bancheri de notorietate, apropiați regimului lui Vladimir Putin, el însuși inclus pe lista SUA.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase