Warren Buffett a încercat să minimizeze problemele sale de sănătate la reuniunea anuală a Berkshire. „Oracolul din Omaha” a fost diagnosticat cu cancer

Warren Buffett a încercat să minimizeze problemele sale de sănătate la reuniunea anuală a Berkshire. Oracolul din Omaha a fost diagnosticat cu cancer
Publicat: 06/05/2012, 16:07
Actualizat: 06/05/2012, 16:07

Miliardarul Warren Buffett a încercat la reuniunea anuală a Berkshire Hathaway să risipească temerile referitoare la viitorul companiei de investiții, după ce a fost diagnosticat cu cancer, și a dezvăluit, la reuniunea anuală a acționarilor, că a încercat recent să facă cea mai mare achiziție a sa.

Întrebarea cine va fi succesorul lui Buffett, în vârstă de 81 de ani, în funcția de director general al Berkshire Hathaway a devenit imperativă după ce miliardarul a dezvăluit în aprilie că suferă de cancer la prostată în fază incipientă, transmite Reuters.

Afecțiunea sa a reamintit că, în pofida succesului ca investitor și a recunoașterii de care se bucură, Buffett este muritor și va fi greu de înlocuit la compania pe care o conduce din 1965.

Din acest motiv, viitorul Berkshire, cu sau fără Buffett, a fost subiectul principal al reuniunii anuale a Berkshire organizată la Omaha, Nebraska, începând de sâmbătă.

„Nu cred că fiecare afacere pe care o fac ar putea fi făcută de un succesor, dar cred că acesta va aduce alte calități, inclusiv cele ale unui director pentru managementul riscurilor. Nu vom aduce la Berkshire un absolvent în domeniul artelor”, a spus Buffett.

La reuniunea anuală a Berkshire au fost așteptați aproape 40.000 de acționari, iar Buffett a supranumit evenimentul un „Woodstock al capitalismului”.

Miliardarul a dezvăluit că a analizat recent o achiziție de peste 20 de miliarde de dolari, pentru care ar fi vândut unele dețineri ale Berkshire, dar nu a menționat numele companiei vizate pentru preluare.

Între posibilii succesori ai lui Buffett se numără Ajit Jaint, principalul colaborator al lui Buffett în domeniul asigurărilor, Mathew Rose, care conduce Burlington Northern, și Greg Abel, conducătorul diviziei MidAmerican Energy.

Reuniunea anuală a avut loc la o zi după ce Berkshire a a anunțat dublarea profitului net trimestrial la 3,25 miliarde dolari, față de aceeași perioadă a anului trecut, creștere susținută de divizia de asigurări și cea de tranzacții cu instrumente derivate.

Buffett s-a declarat optimist în privința perspectivelor Berkshire, în pofida creșterii lente a economiei SUA și a incapacității Statelor Unite și a altor țări de a-și pune ordine în finanțele publice.

Berkshire are o investiție uriașă în IBM, care a atins 11,7 miliarde de dolari la sfârșitul anului trecut, dar nu se va implica în acționariatul altor giganți tehnologici precum Google și Apple.

„Șansele de a fi greșit cu IBM sunt probabil mai mici, cel puțin pentru noi, decât în cazul Google sau Apple”, a spus Buffett.

Acționarii s-au putut delecta la reuniune și cu un film de comedie realizat anual de fiica lui Buffett, Susie.

În film, Buffett cântă și se acompaniază la ukulele (instrument asemănător cu o chitară mică n.r.).

Într-o altă scenă, secretara lui Buffett, Debbie Bosanek, stă cu picioarele pe birou răsfoind o revistă, în timp ce șeful ei răspunde la telefoane.

Secretarea lui Buffett, despre care acesta a afirmat că plătește taxe mai mari decât el, a fost sursa de inspirație a „legii Buffett” a administrației Obama, pentru majorarea impozitelor bogaților, respinsă de Congres.

Buffett a declarat pentru Reuters Insider că se așteaptă ca o versiune a „legii Buffett” să fie aprobată de a doua administrație Obama.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată