Washington Post, despre noul război rece dintre SUA și Rusia: „Deciziile lui Vladimir Putin au fost costisitoare pentru economia rusă și cetățeni”

Washington Post, despre noul război rece dintre SUA și Rusia: „Deciziile lui Vladimir Putin au fost costisitoare pentru economia rusă și cetățeni
Publicat: 01/08/2017, 21:03

„Relațiile dintre Statele Unite și Rusia au atins un nou nivel minim, cu serii de sancțiuni și reacții simetrice. La 25 de ani de la încheierea Războiului Rece, relațiile sunt din nou deteriorate profund. (…) Actualele tensiuni nu au apărut pentru că Statele Unite au vrut brusc deteriorarea relațiilor cu un vechi adversar. Ceea ce se întâmplă este o reacție la decizii ale președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Aceste decizii au fost luate deliberat de Moscova, probabil din rațiunile de politică internă și externă ale lui Vladimir Putin”, explică The Washington Post într-un editorial intitulat „Ne îndreptăm spre un nou Război Rece”.

„Vladimir Putin a ales să anexeze Crimeea de la Ucraina și apoi să instige, în 2014, la un conflict separatist în estul Ucrainei, încălcând toate normele postbelice privind suveranitatea națională. Războiul din regiunea ucraineană Donbas a fost o tactică a lui Vladimir Putin de a genera instabilitate în Ucraina după ce președintele Viktor Ianukovici, un aliat, a demisionat pe fondul protestelor masive. Vladimir Putin era deranjat de hotărârea Ucrainei de a semna un acord cu Uniunea Europeană. Dar Ucraina nu este un vasal al Rusiei, iar pretențiile lui Vladimir Putin în sensul unei sfere de influență nu sunt valide. Sancțiunile impuse de Statele Unite și Europa au fost o reacție la impulsul neinspirat al lui Vladimir Putin de a utiliza violența ca instrument de intimidare și coerciție”, susține The Washington Post.

Rusia acuză că protestele masive care au condus la înlăturarea Administrației Viktor Ianukovici au fost organizate cu susținerea Occidentului.

„O altă decizie neinspirată și deliberată a fost cea a ingerințelor ruse în campania electorală din SUA. Vladimir Putin nu poate evita responsabilitatea pentru tentativele ruse de a afecta candidatura fostului secretar de Stat Hillary Clinton și pentru posibila favorizare a lui Donald Trump” în scrutinul prezidențial american, argumentează The Washington Post.

„Sancțiunile impuse Rusiei de președintele Barack Obama, în decembrie 2016, înăsprite recent de Congresul SUA, nu au apărut din senin. Sunt o reacție logică la tentativele lui Vladimir Putin de a se implica în sistemul democratic american”, subliniază The Washington Post.

„Probabil că Vladimir Putin este mulțumit de actualul haos din sistemul politic american, dar măsurile sale tactice au avut contraefecte pentru Moscova atât în Ucraina, cât și în Statele Unite. Deciziile lui Vladimir Putin au fost costisitoare pentru Rusia, pentru economia rusă și cetățeni. Am crezut mult timp că dialogul SUA-Rusia este esențial pentru evitarea interpretărilor greșite; rămâne important ca Washingtonul și Moscova să continue dialogul. Dar Vladimir Putin nu trebuie să se aștepte ca Occidentul să ierte rapid ori să uite deciziile Moscovei. Ar fi mai inteligent ca Vladimir Putin să abordeze actualele surse de tensiuni, mai degrabă decât să pregătească noi comploturi care să le accentueze”, concluzionează The Washington Post.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață