Weekend sângeros în America. 12 morți și 50 de răniți în multiple atacuri armate

Weekend sângeros în America. 12 morți și 50 de răniți în multiple atacuri armate
Weekend sângeros în America. 12 morți și 50 de răniți în multiple atacuri armate / Sursa FOTO: ndla.no
Publicat: 24/05/2021, 08:34

A fost un weekend sângeros în America, acolo unde bilanțul atacurilor armate arată ca și cum situația ar fi scăpată de sub control. Potrivit informațiilor oficiale ale poliției, în urma atacurilor cu arme de foc s-au înregistrat 12 morți și 50 de răniţi.

Acest bilanţ marchează o creştere a violenţei armate, fenomen pe care luna trecută preşedintele Joe Biden l-a calificat ca fiind o „epidemie”.

Victime din New Jersey până în Carolina de Sud

Valul de împuşcături a provocat victime în New Jersey, Georgia, Ohio, Carolina de Sud şi Minnesota.

  • Sâmbătă seara, două persoane au fost împuşcate la o petrecere în Camden, New Jersey, iar cel puţin 12 oameni au fost răniți;
  • În Carolina de Sud, o fată de 14 ani a fost ucisă şi 14 persoane rănite la un concert;
  • În Atlanta, Georgia, poliţia a găsit duminică, 23 mai, trei victime împuşcate mortal;
  • Alte trei persoane au fost ucise şi opt rănite în faţa unui bar din Youngstown, Ohio, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce o tânără de 16 ani a fost ucisă şi şapte persoane au fost rănite într-un parc din Columbus.

Împuşcături mortale au avut loc şi în Minneapolis (statul Minnesota), în noaptea de dinaintea marşului organizat în memoria lui George Floyd, cu ocazia primei comemorări a morţii sale. O persoană a fost ucisă şi opt au fost rănite, dintre care una se află în stare critică. Poliţia din Minneapolis a declarat că un suspect a fost arestat, iar un al doilea a decedat.

Joe Biden, măsuri urgente pentru a remedia situația

Preşedintele Joe Biden a prezentat şase măsuri pentru a remedia situaţia, printre care un proiect de lege care să pună capăt „armelor fantomă” – arme de foc fabricate artizanal şi neînregistrate – şi să consolideze sprijinul acordat agenţiilor implicate în combaterea violenţei urbane.

Vânzările de arme au crescut la începutul pandemiei Covid-19 în SUA. În ansamblu, 2020 a fost unul din cei mai violenţi ani din America ultimelor decenii. Până în prezent, anul acesta s-au înregistrat cel puţin 200 de împuşcături cu victime multiple.