Zeci de cadavre au fost găsite în remorca unui camion în SUA. În ce condiții s-a produs tragedia

Zeci de cadavre au fost găsite în remorca unui camion în SUA. În ce condiții s-a produs tragedia
Sursă FOTO: Profimedia Images
Publicat: 28/06/2022, 12:55
Actualizat: 28/06/2022, 13:14

Descoperire macabră într-un camion, în Statele Unite ale Americii. Cel puțin 46 de persoane au fost găsite moarte în interiorul unui camion, luni, în San Antonio. Potrivit unei consiliere municipale, ar fi vorba despre un camion plin cu imigranți, în timp ce primarul Ron Nirenberg a numit tragicul eveniment drept „o tragedie umană îngrozitoare”. 

Un bărbat care lucra la o clădire din apropiere a auzit un strigăt de ajutor și a alertat autoritățile, a declarat șeful poliției din San Antonio, Bill McManus, într-o conferință de presă. Ajuns la fața locului, muncitorul a rămas înmărmurit când a văzut mai multe persoane decedate înăuntrul unei rulote, cu ușile parțial deschise, a precizat McManus, citat de CNN.

La scurt timp, la locul tragediei au ajuns și echipele de intervenție, care au găsit cadavrele înghesuite în remorca autocamionului. Din fericire, printre aceștia s-au găsit și câțiva  supraviețuitori, care prezentau stări febrile și sufereau de insolație și epuizare, dar erau conștienți, a declarat șeful pompierilor din San Antonio, Charles Hood.

Astfel, 16 persoane, 12 adulți și patru copii, au fost transportate la spitalele din apropiere, trei dintre ei fiind în stare stabilă, a spus Hood.

Consiliera municipală Adriana Rocha Garcia s-a referit la victime ca fiind migranți, după ce a fost informată despre situație de către șeful poliției din San Antonio.

„Nu ar trebui să deschidem un camion și să vedem grămezi de cadavre înăuntru. Niciunul dintre noi nu vine la muncă imaginându-și așa ceva”, a spus îngrozit șeful pompierilor.

„Este tragic. Sunt, din câte știm, 46 de persoane care nu mai sunt printre noi, care aveau familii, care probabil încercau să își găsească o viață mai bună. Și avem 16 persoane care se luptă pentru viața lor în spital”, a declarat și primarul Ron Nirenberg.

Cauza acestui incident tragic pare a fi condițiile inumane în care călătoreau aceste persoane, întrucât în remorcă nu era apă și nici aer condiționat, iar afară vremea era una toridă, cu temperaturi foarte ridicate.