Zelenski l-a demis din funcție pe șeful serviciului de securitate de stat

Zelenski l-a demis din funcție pe șeful serviciului de securitate de stat
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 18/07/2022, 11:48
Actualizat: 18/07/2022, 14:05

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a emis un ordin executiv prin care i-a concediat pe șeful serviciului de securitate, dar și pe procurorul general.

Radio Free Europe a anunțat că șeful serviciului de securitate a fost demis pentru că nu și-a arătat suficient de mult interesul față de Ucraina încă de la începutul invaziei armatei ruse. Pe data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina iar de atunci, președintele ucrainean a luptat alături de țara sa. Însă problemele din interiorul securității îl împiedică pe Zelenski să se concentreze asupra războiului. Acesta este hotărât să ia măsuri drastice cu privire la oamenii care conduc poporul ucrainean.

„Până astăzi, au fost înregistrate 651 de procese penale privind activitățile de trădare și colaborare ale angajaților parchetelor, organelor de urmărire preliminară și altor organe de drept”, a spus președintele ucrainean.

„În 198 de proceduri penale, persoane relevante au fost sesizate cu privire la suspiciune. În special, peste 60 de angajați ai parchetului și ai Serviciului de Securitate al Ucrainei au rămas în teritoriul ocupat și lucrează împotriva statului nostru”, a mai declarat Zelenski.

Zelenski, înarmat cu noi decizii

Ivanov Bakanov, șeful servicilui de securitate de stat, a fost acuzat că nu s-a implicat în apărarea Harkovului și că „s-a gândit doar la sine”.

De asemenea, președintele ucrainean a declarat ieri că, corupția se revarsă în rândurile guvernului și că Biroul de Investigații de Stat este supus unei „investigații la scară completă” asupra agenților legii suspectați de trădare sau de activități nepotrivite, potrivit Foxnews.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei | Foto – Profimedia Images

Măsurile luate de Zelenski sunt pentru a instaura liniștea și siguranța în rândurile poporului ucrainean, care trăiește în teroare încă din februarie. Acesta a mai declarat că va numi un nou șef al Parchetului Specializat Anticorupțile și al Biroului Național Anticorupție al Ucrainei.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase