Zidul „de carton” al lui Trump, de la frontiera SUA – Mexic, tăiat cu fierastraie de 100 de dolari

Redactor:
Mircea Olteanu
Zidul „de carton” al lui Trump, de la frontiera SUA – Mexic, tăiat cu fierastraie de 100 de dolari
Traficanți de persoane și droguri din Mexic au reușit să creeze breșe în zidul de la graniță, construit în timpul mandatului președintelui SUA, Donald Trump, folosind fierăstraie alternative care costă până la 100 de dolari, au declarat oficiali din cadrul serviciului american de pază a frontierei.

Potrivit oficialilor citați de publicația The Washington Post, în doar câteva minute, traficanții reușesc să taie prin secțiuni din oțel și beton ale zidului, creând breșe suficient de largi pentru a permite trecerea imigranților ilegali sau a drogurilor.

Atunci când este detectată o breșă, autoritățile americane trimit un echipaj pentru a repara stricăciunile, relatează jurnaliștii, care au precizat că traficanții încearcă să mascheze breșele, pentru a putea folosi în continuare respectivele căi de acces peste frontieră.

Jurnaliștii de la Washington Post au mai relatat că breșele au fost create în zone în care nu au fost încă instalați senzori ce detectează vibrațiile produse de tăierea zidului.

Un oficial de rang înalt din cadrul Administrației SUA a declarat pentru The Washington Post că sunt doar „câteva cazuri” de acest fel, adăugând că noul gard „a sporit semnificativ securitatea” de-a lungul secțiunilor de frontieră din zonele San Diego și El Centro.

Președintele Donald Trump a declarat că nu a auzit de cazuri de tăiere a zidului de frontieră, dar, a adăugat că se „poate tăia orice”.

„Avem un zid foarte puternic, dar oricât de puternic este, poți tăia orice”, a afirmat liderul de la Casa Albă.

Donald Trump a promis, în campania electorală premergătoare scrutinului prezidențial din 2016, că va construi un zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, cu scopul reducerii imigrației ilegale și combaterii traficului de droguri. Cel mai probabil, Trump va folosi această temă electorală și la alegerile din anul 2020.

 

Inchide