Lanțul infracțiunilor și filmul proceselor lui Dănuț Lupu. De câte ori a fost prins fără permis în ultimii 20 de ani

Lanțul infracțiunilor și filmul proceselor lui Dănuț Lupu. De câte ori a fost prins fără permis în ultimii 20 de ani
Publicat: 02/10/2023, 16:00
Actualizat: 02/10/2023, 16:02

Dănuț Lupu a condus 20 de ani fără permis, dar a fost prins doar de trei ori. Pentru două din aceste infracțiuni i s-a deschis dosar o penal și a fost condamnat la închisoare, al treilea proces este încă pe rol. Celebrului fobalist al generației de aur i s-a anulat permisul de conducere în urmă  cu douzeci de ani, el fiind surprins băut la volan în ocazii succesive. Deși a încercat de mai multe ori să reobțină dreptul de a conduce legal, nu a reușit niciodată să ia sala, chiar dacă are studii superioare. În momentul de față condamnarea la închisoare este executorie, iar mandatul de aducere la închisoare a fost emis.

Prima sentință de condamnare în acest caz a fost dată pe 13.02.2023, șapte ani și zece zile de închisoare cu executare, de Judecătoria Cornetu, la trei ani de la comiterea infracțiunii.

„Prin rechizitoriul al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu a fost trimis în judecată, în stare de libertate, inculpatul Dănuț Lupu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În fapt, în actul de sesizare, s-a reținut că inculpatul în data de 30.07.2020, în jurul orei 11:40, a condus un autoturism marca Volvo, având permisul de conducere anulat”.

Lupu ar fi fost de acord să muncească în folosul comunității

„La același termen de judecată, inculpatul a arătat că dorește să se prevaleze de procedura simplificată de judecare a cauzei, în sensul că recunoaște în totalitate învinuirea ce i se aduce şi solicită ca judecarea cauzei să aibă loc doar în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, probe pe care le cunoaște şi pe care şi le însuşește în totalitate. Totodată, acesta şi-a exprimat consimţământul în sensul că este de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în eventualitatea în care va fi găsit vinovat”.

Un cazier bogat

La dosar a fost atașata fișa de cazier a inculpatului, care conține printre altele, și executarea unei condamnări la închisoare în Grecia, pentru furt, în timpul în care se aflat sub contract cu Panathinaikos. De asemenea el mai are 0 condamnare la 6 luni de detenție, care nu este definitivă, pronunțată la 23 iulie 2020, de către Curtea de Apel Galați, de asemenea pentru conducere fără permis.

Situația lui Dănuț Lupu poate fi însă și mai gravă de atât. El riscă să mai primească încă o condamnare – a treia – pentru conducere fără permis, după ce, în 18 iunie 2022, a fost depistat în trafic de Brigada de Poliție Rutieră. Acest dosar n-a fost înaintat, până acum, instanței, dar el i-ar putea atrage o nouă condamnare, ceea ce ar spori pedeapsa actuală de 7 luni și 10 zile de detenție.

Dănuț Lupu a fost dat în urmărire generală, anunță Poliția Română. Celebrul fotbalist al generației de aur, a fost condamnat definitiv la 7 luni și 10 zile de detenție, pentru că a condus fără permis. Lupu a anunțat că se va preda probabil în acest week-end, în momentul de față el fiind în Grecia pentru a sărbători ziua de naștere, pe 5 octombrie, a singurei sale soții.

Sentința definitivă și motivare

Punând în balanţă aspectele expuse, față de modalitatea de săvârșire a faptei, curajul infracțional, văzând și persoana inculpatului care a manifestat regret, instanța apreciază că scopul de prevenire și reeducare poate fi atins prin aplicarea unei pedepse cu închisoarea îndreptată spre minim, astfel că va condamna pe inculpatul Dănuț Lupu la o pedeapsă de 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, se arată în motivare.

“În baza art. 88 alin. 3 Cod penal, se va revoca amânarea aplicării pedepsei de 6 luni închisoare stabilită și se va dispune aplicarea și executarea pedepsei de 6 luni închisoare. Astfel va aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 6 luni închisoare, la care se va adăuga sporul obligatoriu de o lună și 10 zile închisoare (o treime din pedeapsa aplicată prin prezenta), pedeapsa rezultantă pe care o va executa inculpatul Dănuț Lupu fiind de 7 luni și 10 zile închisoare. În baza art. 60 Cod penal, pedeapsa urmează a fi executată în regim de detenţie”.

De asemenea, instanța îl obligă pe Lupu la plata către stat a cheltuielilor judiciare în cuantum de 1000 lei, dintre care suma de 500 lei reprezentând cheltuieli judiciare stabilite prin actul de sesizare a instanței. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei sentințe penale.

Citiți și: Dănuț Lupu, dat în URMĂRIRE de Poliția Română / Fostul fotbalist a declarat, luni, că nu este în țară și că se întoarce în România abia în weekend

Prima REACȚIE a lui Dănuț Lupu, după ce a fost condamnat la închisoare: „Dacă mă prindeau beat sau drogat, poate îmi dădeau mai puțin”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?