Alina Gorghiu cere „lămuriri” în cazul judecătoarei care a întrebat dacă una din victimele UCISE în accidentul de la 2 Mai e în sală: „Am paralizat”

Alina Gorghiu cere „lămuriri” în cazul judecătoarei care a întrebat dacă una din victimele UCISE în accidentul de la 2 Mai e în sală: „Am paralizat”
Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu / Sursa foto: Alexandra Pandrea (GÂNDUL)
Publicat: 26/02/2024, 13:29

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, cere lămuriri „cât se poate de repede” în cazul judecătoarei din Mangalia care ar fi întrebat dacă una din victimele ucise în accidentul de la 2 Mai e în sală. „Efectiv am paralizat când am citit”, afirmă șefa Justiției.

„Am avea un 2024 mult mai sănătos dacă nu am mai asista pasiv la concursul de invective şi atacuri la persoană la procurori, în general, şi la procurorii DNA în special (..) indiferent că îl cheamă Voineag sau altfel pe acel procuror. Este legitim să vă apăraţi sau să vă fie apărată reputaţia mai apăsat, mai prompt, mai eficient, mai repede, indiferent de unde vine atacul”, a spus Alina Gorghiu în cadrul bilanţului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prezentat luni.

Ministrul Justiţiei a ţinut să precizeze că ”o reputaţie afectată înseamnă prejudiciu pentru justiţie, pentru DNA, înseamnă un prejudiciu în general, aşa cum prejudiciu pentru justiţie uneori poate fi generat, e drept, în puţine cazuri, de magistratul însuşi”.

Vă dau un exemplu recent, fiindcă efectiv am paralizat când am citit că o doamnă judecătoare din Mangalia ar fi întrebat dacă una din victimele ucise în accidentul de la 2 Mai e în sală. Şi mă bucur că CSM s-a sesizat, că Inspecţia Judiciară s-a sesizat şi vreau să văd lămuriri cât se poate de repede pe această speţă”, a precizat Gorghiu, citată de News.ro.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu / Sursa foto: Alexandra Pandrea (GÂNDUL)
Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu / Sursa foto: Alexandra Pandrea (GÂNDUL)

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu în cazul judecătoarei de la Judecătoria Mangalia

Inspecția Judiciară a transmis, vineri, că s-a sesizat în dosarul în care Vlad Pascu este judecat pentru accidentul tragic de la 2 Mai.

Aceasta după ce magistrata de la Judecătoria Mangalia a întrebat dacă una dintre victime, care a decedat în accident, se află în sala de judecată.

Instituția s-a sesizat din oficiu după ce informațiile au apărut în spațiul public.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public privind modul de desfăşurare a şedinţei de judecată din data 22.02.2024 la Judecătoria Mangalia, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu față de judecătorul desemnat să soluţioneze dosarul privind accidentul din data de 19.08.2023.

Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligației de studiere a dosarelor anterior şedinţei de judecată (inclusiv din perspectiva prezenței în instituție a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, comportamentul judecătorului în şedinţele de judecată, în principal cu referire la şedinţa de judecată din data de 22.02.2024, precum şi existenţa unor eventuale situații de incompatibilitate în legătură cu dosarul menţionat”, a transmis Compartimentul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Inspecției Judiciare.

Ce s-ar fi întâmplat în timpul ședinței de judecată

Tatăl tânărului mort în accidentul de la 2 Mai de vara trecută a afirmat că judecătoarea care trebuie să soluţioneze acest dosar l-a întrebat dacă fiul său este în sala de judecată şi a precizat că nu a văzut în viaţa sa un asemenea judecător.

Bărbatul a povestit jurnaliştilor la ieşirea din Judecătoria Mangalia că judecătoarea a cerut cartea de identitate a fiului său mort în accidentul din august 2023, arată Observator.

„V-am spus că Judecătoria Mangalia nu este…Când a întrebat dacă băiatul meu este în sală…Nu am văzut în viaţa mea un asemenea judecător. Îi vooia buletinul”, a răspuns bărbatul cu ochii în lacrimi.

De asemenea, tatăl fetei moarte în accidentul de la 2 Mai susţine că tot procesul este o făcătură.

„Nu vedeţi că e circ, ce v-am spus astăzi dimineaţa? Totul este o făcătură. Această judecătoare nu are ce căuta acolo. De la bun început totul a fost premediat, iar cu ceea ce i-a făcut lui Valentin Olariu, e strigător la cer. Să vadă superiorii dumneaiei dacă asemenea personaj poate să judece cazuri. De deciziile dumneai… ce judecă? Totul este o făcătură, un circ. S-a ştiut dinainte, pas cu pas ce trebuie făcut. Uitaţi-ne cum stăm ca blegii aici”, a afirmat bărbatul.

Vlad Pascu, băiat „de bani gata”

Vlad Pascu, șoferul care a omorât doi oameni în acceidentul de la 2 Mai, este un băiat de bani gata.

Mama acestuia vinde și închiriază terenuri în Pipera și alte zone scumpe ale Capitalei, în timp ce tatăl său este implicat în organizarea concursurilor de off-road.

Mama șoferului în vârstă de 19 ani a scos spre vânzare sau închiriere, pe site-urile de anunțuri imobiliare, terenuri în valoare de sute de mii de euro.

Miruna Pascu anunțase că vinde, în calitate de proprietar, un teren în Pipera Nord, de 468 de metri pătrați, pentru care ceruse nu mai puțin de 560.000 de euro.

Totodată, femeia a anunțat că vinde și închiriază proprietăți în zona Parcul Herăstrău și Șoseaua Petricani. (informații punctuale AICI)


Citește și:

EXCLUSIV | Mașina-vedetă a lui Vlad Pascu, ascunsă sub o prelată, după accidentul în care a ucis doi tineri – GALERIE FOTO

Șoferul de 19 ani care a omorât doi turiști în 2 Mai, arestat preventiv

ȘOFERUL care a ucis două persoane în 2 Mai, fan al vitezei. Cu o zi înainte, era să provoace un alt accident din acest motiv

Șoferul DROGAT care a ucis doi tineri, lângă Vama Veche, este un băiat de bani gata. Mama lui vinde terenuri de sute de mii de euro

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto