Anchetă DNA la Primăria Brașov. Viceprimarul Flavia Boghiu, acuzată de abuz în serviciu

Anchetă DNA la Primăria Brașov. Viceprimarul Flavia Boghiu, acuzată de abuz în serviciu
Publicat: 06/02/2024, 17:48
Actualizat: 07/02/2024, 18:27

Viceprimarul USR al Brașovului, Flavia Boghiu, şi şeful Serviciului Administrarea Patrimoniului din cadrul Primăriei sunt urmăriţi penal de DNA pentru abuz în serviciu, după ce ar fi permis unei Asociaţiei Amural să folosească imobilul ”Catacombe Braşov”, fără aprobarea Consiliului Local. Denunțul a fost făcut de colegul său, viceprimarul PNL Sebastian Rusu. Flavia Boghiu își anunță demisia dacă dosarul va fi trimis în judecată.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectele Flavia-Romona Bighiu, viceprimar al municipiului Braşov, şi Cristine Manolache, şef al Serviciului Administrarea Patrimoniului şi Urbanism Comercial (SAPUC) din cadrul Primăriei municipiului Braşov, pentru săvârşirea a câte unei infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, citează news.ro.

Dosarul ”Catacombe Braşov”

DNA arată, într-un comunicat de presă transmis marţi, că în perioada 1 aprilie – 10 august 2021, ”cele două suspecte, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu prevăzute de legislaţia primară şi fără aprobarea autorităţii publice deliberative (Consiliul local), ar fi permis, în mod nelegal şi cu titlu gratuit, unei asociaţii, să folosească imobilul denumit «Catacombe Braşov», aflat în proprietatea Primăriei municipiului Braşov, pentru organizarea unor evenimente”. ”Prin demersurile menţionate mai sus ar fi fost produs Primăriei municipiului Braşov un prejudiciu total de 304.010 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru asociaţia respectivă”, adaugă DNA.

Flavia Boghiu își anunță demisia dacă dosarul ajunge în instanță

În 2021, Asociația Amural a desfășurat în Catacombele de După Ziduri un proiect cultural unic în România – Brașov Underground Museum, la a cărui inaugurare am fost prezentă în calitate de viceprimar cu atribuții în domeniul culturii. În urma acestui eveniment, în 2022, Viceprimarul PNL Sebastian Rusu mi-a făcut plângere penală. Ironic este că Serviciul Administrare Patrimoniu și Urbanism Comercial, cel care se ocupă cu administrarea patrimoniului și ocuparea temporară a domeniului public se afla în subordinea dânsului. Acest dosar a fost clasat în 2022, explică viceprimarul.

“Ulterior, în anul electoral 2024, în urma unei plângeri făcute de viceprimarul PNL Sebastian Rusu și dezvoltatorul imobiliar Garbis Kehayian care voia să construiască blocuri pe dealurile Brașovului, am fost invitată astăzi la DNA pentru a mi se aduce la cunoștință o calitate generică de suspect în dosarul Catacombelor de După Ziduri.

În cazul în care acest dosar va fi trimis în judecată, îmi voi da imediat demisia din funcția de Viceprimar al Brașovului și din funcția de Consilier Local, dar și din toate funcțiile pe care le dețin în USR.

Sunt nevinovată și voi colabora cu organele de anchetă în speranța ca acest dosar să fie soluționat cât se poate de repede, iar în acord cu principiile și valorile în care cred”, promite Flavia Boghiu.

Reacția conducerii USR, prin președintele Cătălin Drulă, a fost de a arunca în derizoriul retoricii politice intervenția procurorilor. Liderul USR i-a transformat pe edilii USR cercetați penal în victime „hărțuite zilnic de instituţii ale statului aflate sub controlul PSD şi PNL”.

Când DNA nu mai este „frecventabil”

„Flavia Boghiu, viceprimarul USR al Braşovului, a fost chemată la DNA în urma unei plângeri făcute de viceprimarul PNL şi un dezvoltator imobiliar care voia să construiască blocuri pe dealurile Braşovului, dar a fost oprit de USR. E acelaşi rechin imobiliar care i-a transmis public Flaviei că vrea să o vadă în scaun cu rotile”, a declarat Cătălin Drulă.

Liderul USR a supralicitat ideea, insistând că dosarul anunțat de DNA a fost „a fost clasat în primă fază”, în anul 2022.

Ce nu spune liderul USR este că acțiunea procurorilor a fost demarată când USR considera DNA o instituție „frecventabilă” deoarece marile dosare legate de vaccinuri și cu legături puternice în USR nu apăruseră în atenția opiniei publice.

Mai mult, liderul USR omite să spună că faptele care i se impută Flaviei Boghiu de procurori sunt obiectul unui raport și al Curții de Conturi și al unor dezvăluiri în presa locală!

Dosarul Catacombelor din Brașov, imobil care ar fi fost închiriat gratuit, în mod ilegal, unui ONG (Amural) a fost redeschis chiar de instanță.

Citiți și:

Martorul cheie în dosarul lui IPS Teodosie, audiat la DNA Constanța:”A greşit pentru că a acceptat propuneri imorale şi ilegale”

Nicolae Ciucă NU i-a cerut demisia lui Iulian Dumitrescu. Șeful liberalilor face DEZVĂLUIRI despre mega-dosarul DNA

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA:...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un copil a găsit o piesă rară de Lego pe o plajă din Marea Britanie