”Booking în Justiție”. ”Omul” Laurei Codruța Kovesi și-a rezervat locul la DIICOT pentru când se va întoarce de la postul european (DECIZIE)

”Booking în Justiție”. ”Omul” Laurei Codruța Kovesi și-a rezervat locul la DIICOT pentru când se va întoarce de la postul european (DECIZIE)
”Booking în Justiție”. ”Omul” Laurei Codruta Kovesi si-a rezervat locul la DIICOT pentru când se va întoarce de la postul european (DECIZIE)
Publicat: 29/07/2020, 16:51
Actualizat: 29/07/2020, 16:58

Cătălin Borcoman, procuror DIICOT Brașov, a înaintat Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii o solicitare de eliberare din funcţie ca urmare a numirii sale în funcţia de procuror european.

Cătălin Borcoman a fost consilier al Laurei Codruța Kovesi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar acum va reprezenta România în cadrul Parchetului European pentru următorii 6 ani. În toată această perioadă, postul de procuror la DIICOT Brașov – unde a activat până astăzi – va fi suspendat și… rezervat. Trebuie menționat și că acest mandat de 6 ani poate fi prelungit, o singură dată, cu cel mult trei ani.

Președintele Klaus Iohannis trebuie să semneze, acum, eliberarea sa din funcție, începând cu data de azi, așa cum se menționează în decizia luată de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie a domnului BORCOMAN CĂTĂLIN LAURENŢIU, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul teritorial Braşov, ca urmare a numirii sale în funcţia de procuror european al EPPO, începând cu data de 29.07.2020”, se precizează în decizia de astăzi a Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât rezervarea postului de procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul teritorial Braşov, post pe care îl ocupă în prezent domnul BORCOMAN CĂTĂLIN LAURENŢIU”

Decizia Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii – 29 iulie 2020

Cătălin Borcoman a investigat fuga din România a lui Omar Hayssam

Procurorul Cătălin Borcoman a investigat, de-a lungul timpului, dosare celebre printre care pot fi amintite cel referitor la fuga din țară a lui Omar Hayssam sau dosarul de spionaj în care au fost implicați Floricel Achim şi Marinov Zikolov, condamnați definitiv la câte 12 ani și jumătate pentru spionaj.

A condus DIICOT Brașov, între 2012 și 2018, deținând – conform declarației de avere din 2017 – mai multe terenuri în Brașov și Timiș, unele fiind terenuri agricole moștenite sau primite prin donație. Împreună cu soția sa, potrivit mediafax.ro, procurorul Cătălin Borcoman mai deține trei apartamente în Brașov.

”Consider este o realizare importantă pentru cariera mea și sunt onorat fiu primul reprezentant al României în aceasta noua instituție a Uniunii Europene. Sunt nerăbdător încep această provocare pentru a oferi experiența mea profesională la organizarea și consolidarea EPPO, o instituie ce va fi eficientă și independenta, astfel încât câștige încrederea tuturor cetățenilor Uniunii în ceea ce privește protejarea drepturilor și intereselor lor legitime și în ceea ce privește aplicarea imparțială a legii”, a declarat procurorul Cătplin Borcoman, potrivit g4media.ro.

Procurorul Borcoman a cercetat și evaziunea fiscală de 3,4 milioane de lei – în care a fost vizat soțul Alinei Bica – fiind implicat și în ancheta „Ayahuasca”, anchetă în urma căreia a fost arestat Gelu Oltean, fostul șef al serviciului secret al MAI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Câte zile e valabilă amiabila?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Bărbații între 18 și 60 ani, luați în Armată. Legea care sperie o țară întreagă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Serviciile secrete din Occident au dejucat cel puțin 10 atacuri teroriste în Europa în 2023