Celebrul violator în serie Iulian Fentzel și „măcelarul” Costi Litrașu au încercat să se răzbune pe un jandarm. Incidentul s-a judecat la Tribunalul Militar

Celebrul violator în serie Iulian Fentzel și „măcelarul” Costi Litrașu au încercat să se răzbune pe un jandarm. Incidentul s-a judecat la Tribunalul Militar
Iulian Fentzel este considerat cel mai periculos violator în serie din România
Publicat: 14/06/2021, 16:01

Un jandarm acuzat că i-ar fi torturat, în pușcărie, pe celebrul violator în serie Iulian Fentzel și pe sângerosul interlop ilfovean cunoscut sub numele de Costeluș Litrașu, a fost achitat de magistrații Tribunalului Militar București. Acesta a fost judecat în urma unui scandal inzbucnit la Penitenciarul Giurgiu, unde jandarmii au fost chemați să sprijine trupele de intrevenție rapidă ale închisorii să potolească o revoltă a deținuților.   

În iulie 2017, în sistemul penitenciar din România a existat un val de revolte legate de condițiile de detenție. Pușcăriașii au începust să strige, să lovească în gratii și să amenințe. O astfel de răzmeriță a avut loc și la Penitenciarul Giurgiu, unde protestul a fost condus, printre alții, de violatorul în serie Iulian Fentzel, un veteran al pușcăriilor și Constantin Raiciu, zis Costel Litrașu, un lider interlop din Chiajna, cunoscut drept un individ deosebit de violent. Celor doi, li s-au alăturat alte trei persoane, care i-ar fi instigat la revoltă pe restul deținuților.

Potrivit unor surse judiciare, Iulian Fentzel era, la momentul respecti, unul dintre pușcăriașii respectați în detenție. Acesta era închis pentru violarea mamei unui procuror DIICOT din Buzău, ceea ce îi atrăgea un capital de simpatie dar era considerat și un adevărat avocat al deținuților, în condițiile în care, în lungii ani petrecuți în spatele gratiilor, studiase dreptul și îi  ajuta pe colegii de suferință să facă acțiuni în justiție ori să redacteze cereri către conducerea închisorii.

După ce revolta de la Giurgiu a fost aplanată, conducerea penitenciarului a decis ca liderii să fie transferați la alte penitenciare. În seara transferului, deținuții ar fi fost umiliți și bătuți în camera în care s-a făcut percheziția corporală dinaintea plecării, de mai mulți angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor și Jandarmeriei, care și-au scos, înainte, ecusoanele cu datele de identificare.

Iulian Fentzel s-a constituit parte civilă

Deținuții au reclamat incidentul, iar cei care i-au lovit au fost anchetați și trimiși în judecată. În cele din urmă, au fost condamnați de magistrații Curții de Apel, care, în final, au hotărât să-i sancționeze doar cu un avertisment.

În paralel a mai existat, însă, un proces intentat de Fentezel, pe numele unui plutonier major din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, pentru „complicitate la supunerea la rele tratamente ” a doi deținuți, între care unul a fost chiar Costi Litrașu. Cu toate că nu a fost lovit, violatorul în serie s-a constituit parte civilă, alături de alți doi pușcăriași, în speranța că va primi unele daune.

Magistrații Tribunalului București a decis, însă, achitarea subofițerului. Pe cale de consecință, instanța a hotărât ca și pretențiile părților civile, între care și Fentzel, să rămână nesoluționate. Decizia instanței militare nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Iulian Fentzel este considerat unul dintre cei mai periculoși violatori în serie din România. Acesta are cinci violuri dovedinte și mai multe furturi. Acesta a fost închis, pentru prima dată, pentru o infracțiune de natură sexuală, în anul 2004. Eliberat înainte de termen, acesta a plecat la Buzău, unde, în parcul Crâng, a violat-o pe mama unui procuror DIICOT. Comnadmnat la 12 ani, a ieșit cu 1.000 de zile mai devreme, ca urmare a recursului compensatoriu. După câteva luni, Fentzel a recidivat din nou și a violat două femei, în aceeași noapte.

În același timp, Litrașu este considerat unul dintre cei mai periculoși intrelopi ilfoveni. După ce a executat o codamnare grea pentru tentativă de omor, după ce a zdrobit oasele unui rival al tatălui său, un cunoscut afacerist din Chiajna, Litrașu a fost din nou arestat după ce, în toamnă, a organizat o ambuscadă în urma căruia doi tineri au fost blocați în trafic și măcelăriți în stradă, ziua în amiaza mare.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea...
Simona Halep, nuntă secretă cu Toni Iuruc! Avem imagini bombă, exclusive, de la petrecerea demnă...
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
„Mami, noi de ce nu locuim împreună, ca o familie?” Sofia, fetița Biancăi și a...
Cum a fost îmbrăcată Simona Halep în ziua cea mai fericită a vieții ei! Așa...
ULTIMA ORĂ! Simona Halep și Toni Iuruc s-au CĂSĂTORIT în secret! Campioana noastră a strălucit...
Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Un tren a plecat fără pasageri din Gara de Nord Bucureşti. Călătorii au fost trimiși...
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea...
ÎMPĂRĂTEASA nimfomană care reuşea să se CULCE cu mai mulţi bărbaţi decât o prostituată
SUA a început războiul! Trei oameni decedați până acum, de cand Afganistanul este sub bombardament
BOMBA SERII Simona Halep s-a măritat în mare secret. Primele imagini de la nuntă
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
Rezultate Admitere liceu Edu.ro 2021: Repartizarea computerizată pe licee şi judeţe
VIRUSUL CUMPLIT care amenință milioane de români! Mergi imediat la medic dacă simţi asta
Undă de șoc în politică. USR PLUS, în opoziție? Mai e un singur pas
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...