Dan Barna și Ana Birchall, reacții vehemente pe dosarul „10 august”! Redeschiderea anchetei, pe masa judecătorilor Curții de Apel București

Dan Barna și Ana Birchall, reacții vehemente pe dosarul „10 august”! Redeschiderea anchetei, pe masa judecătorilor Curții de Apel București
Dan Barna și Ana Birchall, reacții vehemente pe dosarul „10 august”! Redeschiderea anchetei, pe masa judecătorilor Curții de Apel București / Sursa FOTO: https://www.facebook.com/DanBarnaUSR
Publicat: 10/08/2020, 11:19

Președintele USR, Dan Barna, este de părere că fiecare zi în care adevărul despre dosarul „10 august” rămâne ascuns reprezintă o zi pierdută pentru onoarea statului român. Despre redeschiderea anchetei în acest caz a vorbit și Ana Birchall, fostul ministru al Justiției.

„Azi, doi ani mai târziu, încă nu ştim adevărul despre intervenţia din acea zi”, scrie Dan Barna pe Facebook. Liderul USR arată că, „deşi sunt sute de plângeri ale victimelor şi mii de minute de filmare care documentează intervenţia în forţă a autorităţilor, încă nu avem răspunsuri clare”.

„Dosarul «10 august» a devenit un fel de cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta, în speranţa că acea zi va fi uitată. Nu uităm. Iar justiţia română trebuie să ştie că fiecare zi în care adevărul rămâne ascuns e o zi pierdută pentru onoarea statului român. Regimul Dragnea va continua să trăiască în umbră câtă vreme cei care l-au făcut posibil, l-au sprijinit şi acum îi acoperă faptele continuă să fie parte din stat. Doar adevărul poate marca ruperea definitivă de acea guvernare”, insistă liderul USR.

Dan Barna a menţionat că în urmă cu doi ani, pe 10 august, se afla în Piaţa Victoriei împreună cu colegi şi voluntari, strângând semnături necesare pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”. „Am văzut atunci mai multe lucruri. Primul dintre ele este fantastica mobilizare a românilor din diaspora şi din ţară în faţa unui regim autoritarist al cărui unic scop era acumularea puterii şi jefuirea resurselor ţării. Apoi am văzut cum Liviu Dragnea şi complicii săi nu au ezitat să folosească cinic şi cu intenţie violenţa împotriva cetăţenilor paşnici”, a precizat Barna.

Ana Birchall: „Sper ca dosarul «10 august» să nu fie tergiversat în justiţie”

Pe de altă parte, despre redeschiderea anchetei a vorbit și Ana Birchall. Fostul ministru al Justiției și-a exprimat speranța că, de data aceasta, dosarul nu va mai fi tergiversat.

„Nu pot să las să treacă această zi fără să amintesc că 10 august va rămâne pentru totdeauna în istoria României ca ziua în care românii au demonstrat lumii întregi că dreptul lor de a protesta nu poate fi gazat. Referitor la controversele ce îi privesc pe responsabilii de aceste evenimente tulburi din istoria noastră recentă, am să spun ceea ce am spus întotdeauna: toţi cei care au încălcat legea trebuie să răspundă în faţa legii! TOŢI! Sper ca acest dosar să nu fie tergiversat în justiţie”, a scris Birchall pe Facebook.

Curtea de Apel Bucureşti dezbate, luni, cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva şefilor Jandarmeriei în dosarul „10 august”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații