Elena Kuzmanovic Baltag, complicele misterios BKE al lui Plută, directorul ASSM București, arestat pentru mită. Ce ascensiune fulgerăroare a avut BKE

Elena Kuzmanovic Baltag, complicele misterios BKE al lui Plută, directorul ASSM București, arestat pentru mită. Ce ascensiune fulgerăroare a avut BKE
Publicat: 06/12/2023, 20:57

Printre persoanele din lotul Plută, trimise miercuri în judecată de DNA în Dosarul mitei de la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) se află Elena Kuzmanovic Baltag, un personaj apropiat de fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, condamnat definitiv și fugit din țară în Italia, publică G4Media.ro.

În rechizitoriului DNA ea este acuzată de săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită și apare cu misterioasele inițiale BKE.

BKE, persoană fizică, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de: instigare la dare de mită, complicitate la dare de mită și complicitate la permiterea accesului la informații nedestinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Acensiunea BKE, din biroul lui Ionel Arsene, la Palatul Victoria

Înainte de căderea Guvernului PSD în 2019, Elena Kuzmanovic Baltag avansase fulgerător pe traseul Neamț-București, devenind consilieră a lui Darius Vâlcov și membru în mai multe Consilii de Administrație ale unor societăți de stat, precizează G4Media.ro.

Elena Kuzmanovic Baltag este acuzată că a fost una dintre cele două persoane prin intermediul cărora, în perioada iunie 2022 – 1 septembrie 2023, Cristian Plută, director adjunct al ASSMB, ar fi pretins de la un om de afaceri un procent de 5% din valoarea facturilor, fără TVA, plătite de instituție în contextul derulării unui acord-cadru ce viza execuția unor lucrări de reparații, reabilitări și modernizări la unitățile sanitare și imobilele aflate în administrarea Administrației Spitalelor si Serviciilor Medicale București.

„Suma de 278.000 lei, ce reprezenta procentajul menționat mai sus ar fi fost remisă inculpatului Plută Cristian, prin intermediul inculpatului S.S. și a altei persoane, la data de 01 septembrie 2023, în scopul achitării facturilor la timp și a încheierii ulterioare a unor contracte subsecvente”, comunică DNA.

Deocamdată, în această fază nu se recomandă să dai declarații. După aceea, când dosarul ajunge în fază publică, este altceva”, a declarat Elena Kuzmanovic Baltag pentru G4Media.ro.

BKE, Lipită de biserică și PSD

Presa din Neamț a scris că, în 2017, Elena Kuzmanovic era consilier consultant al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, site-ul instituției prezentând-o, ulterior, și ca membră a Consiliului Director al Fundației Melchidesec, subordonată aceleiași Arhiepiscopii. În aceeași perioadă, a fost fotografiată în cadrul unor evenimente publice alături de președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene (PSD) și este menționată în postări ale deputatei Oana Bulai, și ea membră PSD de Neamț.

Între 2018 și 2019, în mandatele de la guvernare ale PSD din perioada Liviu Dragnea, a ocupat mai multe funcții în Capitală: membră în Consiliile de Administrație de la CNCF CFR SA, Tarom și Smart SA, toate societăți de stat și consilier la cabinetul consilierului de stat Darius Vâlcov, după cum rezultă din declarațiile de avere.

Declarație de avere și destinații de vacanțe

Ultima ei declarație de avere datează din octombrie 2019, la scurt timp după ce Guvernul PSD a fost demis prin moțiune de cenzură. Documentul indica faptul că, alături de soț, Baltag Kuzmanovic deținea trei terenuri intravilane, din care două în județul Neamț, un apartament în București, o casă în Ilfov și alte două în Neamț, precum și contracte de închiriere pe perioadă determinată, încheiate între 2004 și 2008, pentru case de vacanță în Tenerife, Mallorca, Marbella și Phuket.

Citiți și: Cristian Plută, fostul director al ASSM București, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Cum a fost prins funcționarul șpăgar

Mită la ASSMB: Cristian Plută și managerul Spitalului Colentina au fost reținuți de procurorii DNA / Surse: La percheziții s-au găsit 32.000 de euro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Tichete cadou de 8 martie 2024. Se dau 300 de lei de Ziua Femeii!
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal...
O tânără și-a anunțat moartea pe LinkedIn
Are 57 de ani, dar arată fabulos! GALERIE FOTO WOW
Oraşul din România cu şomaj zero. Se caută "urgent" cel puţin 1.000 de muncitori
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
Noua Dacia Duster 2024 „INVADEAZĂ” România! Mai multe exemplare, văzute în trafic cu numere de...
Filmul tragediei din Centrul Vechi! De ce a fost bătută fără mila tânăra de 25...
De ce boală rară suferea Cat Janice, artista care a devenit virală pe TikTok după...
Cum a transformat un guvernator un oraş "interzis" într-un paradis turistic în doar 26 de...
Continuă calvarul pentru fosta asistentă a lui Capatos! Au intrat peste ea în casă 😲
Astronomii din România au surprins UN OBIECT straniu printre stele
Rusia a luat decizia. Se suspendă totul de vineri, 1 Martie
Fenomene ciudate în România. Ce eveniment este de vină
Care este cauza morții lui Mile Povan, de fapt. Ce spune rezultatul autopsiei
BANCUL ZILEI. Bulă: Bubulino, hai să facem dragoste că mai am de trăit doar 24...
Cuvintele relaxante auzite în timpul somnului ne calmează inima