Elena Udrea, mesaj după moartea lui Rudel Obreja: „A intrat în puşcărie sănătos, însă epuizat sufleteşte de atâta nedreptate. Toţi cei care au fost părtaşi la acest abuz abject al justiţiei «statului paralel» în dosarul «Gala Bute» trebuie să îl aibă pe CONȘTIINȚĂ”

Elena Udrea, mesaj după moartea lui Rudel Obreja: „A intrat în puşcărie sănătos, însă epuizat sufleteşte de atâta nedreptate. Toţi cei care au fost părtaşi la acest abuz abject al justiţiei «statului paralel» în dosarul «Gala Bute» trebuie să îl aibă pe CONȘTIINȚĂ”
Sursa FOTO: cancan.ro
Publicat: 13/03/2023, 07:33

Fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea a transmis un mesaj după moartea lui Rudel Obreja în care spune că toți cei care l-au condamnat la închisoare trebuie să-l aibă pe conștiință. Atât Udrea, cât şi Obreja au fost condamnaţi în dosarul „Gala Bute”.

„A murit Rudel Obreja! Fără îndoială că boala lui s-a declanşat din cauza hărţuirii, timp de 8 ani, în dosarul “Gala Bute”. A fost arestat de trei ori în acest timp ca şi mine, ultima dată pe 7 aprilie anul trecut. Reîncarcerarea a fost un şoc pentru el. Nu se aştepta ca decizia CCR să nu fie respectată. A intrat în puşcărie sănătos, însă epuizat sufleteşte de atâta nedreptate. Suferinţa pentru copiii mici şi soţia care-l aşteptau acasă, aşa cum povesteşte cel cu care a fost închis de fiecare dată, a pricinuit declanşarea acestei boli crunte. După o lună a început să se simtă rău, însă doctorul de la Jilava nu l-a luat în serios şi încă două luni a fost ţinut în penitenciar cu diagnostice şi tratamente greşite. După patru luni, în sfârşit au acceptat să îl trimită la spitalul Fundeni, unde i s-a descoperit un cancer la pancreas. Din păcate era prea târziu, boala fiind în faza terminală. Datorită presiunii mediatice, a fost eliberat, fără a i se permite, iniţial, să părăsească ţara pentru a putea primi tratamentul adecvat”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

„A fost condamnat pe nedrept”

„Chiar dacă boala s-ar fi declanşat, cred cu tărie că ar fi avut șansa să o descopere la timp şi să înceapă imediat tratamentul oncologic. Rudel Obreja a fost condamnat pe nedrept în dosarul “Gala Bute”, doar pentru că a fost un om demn, cu onoare, un om cinstit care nu a acceptat să facă jocurile procurorului lui Kovesi şi nu a cedat presiunilor şi şantajului acestuia. Se încerca, prin orice mijloace, să se obţină delatiuni la adresa mea. Deşi a denunţat toate acestea public şi în faţa judecătorilor încă din anul 2015, nimic nu a contat”, a transmis Udrea.

„Rudel Obreja nu a avut nicio vină. A iubit sportul, a iubit boxul, a fost un patriot. Şi-a dorit să îl aducă pe Bute să boxeze în România, în faţa concetăţenilor lui, fiind în asentimentul milioanelor de români care voiau atunci să îl vadă boxând şi apărându-şi şansele în faţă, şi cu sprijinul lor. Din păcate, pentru această dorinţa şi pentru patriotismul lui, a plătit cu libertatea şi acum chiar cu viaţa.

Toţi cei care au fost părtaşi la acest abuz abject al justiţiei “statului paralel” în dosarul “Gala Bute” trebuie să îl aibă pe conştiinţă. A murit un OM, un TATĂ, un SOŢ. Au rămas trei copii orfani!

Dumnezeu să te odihnească în pace, Rudel Obreja!”, a adăugat ea.

În 7 aprilie 2022, Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute”. În același dosar, Rudel Obreja a primit o condamnare definitivă de cinci ani de închisoare.

Fostul pugilist Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box (FR Box), a murit, duminică, la vârsta de 57 de ani.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase