EXCLUSIV | Șoc în lumea sportului: Antrenor de la Dinamo, ARESTAT noaptea trecută pentru agresiune sexuală

EXCLUSIV | Șoc în lumea sportului: Antrenor de la Dinamo, ARESTAT noaptea trecută pentru agresiune sexuală
Antrenorul Dinamo, Constantin-Cristinel Iacoban, arestat pentru agresiune sexuală
Publicat: 09/02/2023, 09:47
Actualizat: 09/02/2023, 11:06

Șoc în lumea sportului românesc. Un cunoscut antrenor de la CSS Dinamo a fost arestat, în urma unei decizii emise de instanța din București. Suspiciunile sunt grave: agresiune sexuală, spun surse judiciare pentru GÂNDUL.

UPDATE |  „Actele de natură sexuală au fost exercitate de inculpat în mod repetat”, acuză Parchetul

„La data de 08.02.2023, într-o cauză constituită în cursul lunii ianuarie 2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat pentru săvârşirea unei infracţiuni de agresiune sexuală comisă asupra unui minor, probele administrate în cauză până în prezent conturând următoarea situaţie de fapt:

În data de 09 noiembrie 2021, inculpatul, profesor de atletism la un club sportiv din Bucureşti, a exercitat asupra persoanei vătămate, una dintre elevele sale, în vârstă de 15 ani la momentul săvârșirii faptei, acte de natură sexuală, altele decât cele care s-ar putea circumscrie infracţiunii de viol.

Actele de natură sexuală au fost exercitate de inculpat în mod repetat şi prin punerea persoanei vătămate minore în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, în timp ce se aflau într-o garsonieră din București, unde cei doi ajunseseră ca urmare a pretextului invocat de inculpat de efectuare a unui masaj de refacere musculară, în contextul unui raport de autoritate generat de relaţia profesor-elev şi a unei disproporţii fizice dintre aceştia.

În data de 08.02.2023, inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, propunerea fiind admisă în aceeaşi zi şi dispunându-se arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri – Biroul Agresiuni Sexuale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au transmis reprezentanții Parchetului.

Știrea inițială

Judecătorii din Capitală au dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, după ce au consultat referatul anchetatorilor.

Acuzațiile procurorilor sunt grave: antrenorul de la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Dinamo este suspectat de agresiune sexuală.

Potrivit unor surse judiciare, Constantin-Cristinel Iacoban este acuzat că, în noiembrie 2021, ar fi agresat sexual o sportivă de 15 ani pe care o antrena. De asemenea, alte două sportive ar fi depus plângeri împotriva antrenorului.

Cine este antrenorul CSS Dinamo arestat pentru agresiune sexuală

Judecătorii au decis arestarea lui Constantin-Cristinel Iacoban, antrenor de atletism la CSS Dinamo.

În anul 2013, el a primit Premiul „Mentor pentru excelență în Sport și Educație”, oferit de Sindicatul Național Sport și Tineret.

„De mic am făcut sport și mi-a plăcut să continui și după ce am terminat liceul, să continui cu Facultatea de Educație Fizică și Sport, sunt foarte pasionat, îmi place foarte mult să lucrez cu ei. Există o emulație și o concurență fantastică între ei. Ei vin de plăcere, asta este mentalitatea noastră ca acești copii să vină să se joace, nu să facă sport de performanță, pentru că sunt prea mici, iar când ajung la vârstă mai mare, 15-16 ani atunci se pune problema și de sport de performanță. Copiii sunt mai sinceri, mai onești și îți răsplătesc dragostea și grija mult mai mult decât un adult”, spunea Constantin Iacoban, în urmă cu 10 ani.

Cu cât se pedepsește agresiunea sexuală

„Actul de natură sexuală, altul decât cele prevăzute în art. 218, cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”, stabilește Codul Penal.

Vă recomandăm să citiți și:

EXCLUSIV. Frații Andrew și Tristan Tate rămân în arest. Curtea de Apel București a respins contestațiile la arestarea preventivă. Avocat: „Sunt foarte dezamăgit. Măsura mi se pare excesivă”

EXCLUSIV | Cum a explicat trotinetistul cu bisturiu de ce le-a rănit pe Margherita de la Clejani și pe adolescenta de 17 ani. Procurorii cer arestarea bărbatului

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase