EXCLUSIV | A reușit o cacealma de 13.000 de euro și a turnat banii în păcănele și alcool. Cum arată, pe interior, povestea polițistului din Giroc dus la arestare de DNA

EXCLUSIV | A reușit o cacealma de 13.000 de euro și a turnat banii în păcănele și alcool. Cum arată, pe interior, povestea polițistului din Giroc dus la arestare de DNA
Publicat: 11/05/2022, 13:34
Actualizat: 11/05/2022, 13:58

Aurelian Gîrd era agent de poliție la postul de poliție din Giroc, județul Timiș, și cunoscut – potrivit surselor GÂNDUL – ca un împătimit al jocurilor de noroc, dar și consumator de alcool.

Pentru a-și întreține micile delicii, aceleași surse povestesc că agentul de poliție obișnuia să promită oamenilor ”tot felul de intervenții și favoruri mărunte”, care interferau cu activitatea sa de polițist.

Acum, activitățile sale paralele au ajuns la final, pentru că de aproape un an de zile anchetatorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de la Timișoara au intrat pe fir și au documentat ”pasiunile” polițistului.

Agentul de poliție, luat pe sus cu mascații

Procurorii DNA și ofițeri au descins, ieri, la locuința lui Aurelian Gîrd – agent de poliție în cadrul Postului de Poliție Giroc, județul Timiș -, în dosarul de trafic de influență pe care i l-au instrumentat. Fapta acestuia este în formă continuată, ceea ce agravează situația juridică a acestuia, au transmis sursele GÂNDUL.

În dosarul transmis judecătorului de drepturi și libertăți care analizează, în aceste momente, propunerea arestării preventive a polițistului, procurorii arată că – în perioada anterioară datei de 09 august 2021 – ”suspectul Gîrd Aurelian ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 13.000 euro, pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, acești bani să ajungă ulterior la un judecător din București”.

În schimbul acestei sume de bani, ”magistratul urma să pronunțe o hotărâre favorabilă în cadrul unui proces civil care avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de teren (10,8 ha situate pe raza comunei Giroc) la care ar fi fost îndreptățită familia martorului”.

În contextul menționat mai sus, la data de 12 august 2021, în sediul postului de poliție Giroc, ”suspectul a primit suma de 64.500 lei, echivalentul a 13.000 euro. Cu aceeași ocazie, suspectul Gîrd Aurelian a mai pretins de la martor, pentru sine, suprafața de 2.000 mp teren intravilan în localitatea Giroc, precum și suprafața de 20.000 mp teren intravilan situat în aceeași localitate, pentru «colaboratorii» polițistului care urmau să rezolve și să decidă punerea în posesie a terenului respectiv. Terenurile mai sus menționate urmau să fie transferate după ce se obținea punerea în posesie”.

De menționat este faptul că, la o simplă consultare a ”Studiului de piață privind valorile minime ale imobilelor din județul Timiș – 2021”, a rezultat că terenurile pretinse ar valora 2.420.000 euro (110 euro/mp).

Totul a fost o cacealma

Sursele GÂNDUL povestesc despre caz că, deși banii au fost încasați fizic, totul a fost o cacealma reușită a polițistului. Concret, judecătorul, parlamentarii și, mai ales, procesul prin care Gîrd spunea că va ajuta persoanele interesate în speța civilă nu ar fi existat.

În plus, explică sursele menționate, pe parcursul anului de anchetă nu ar fi rezultat niciun indiciu care să ateste povestea ”gravă” a polițistului, ”respectiv că în pretinsa filieră invocată de acesta ar exista cooptate persoanele cu funcțiile respective”.

Astfel, în dosar – la acest moment – este cercetat doar polițistul, care a fost dat pe mâna anchetatorilor de cei pe care i-a păcălit.

Sursele noastre mai precizează că, după ce a luat banii, polițistul Gîrd nu ar mai fi făcut niciun demers și că ”și-ar fi întreținut mai departe măruntele delicii personale precum jocurile de noroc și consumul de băuturi”.

Agentul de poliție a recunoscut tot

Până la acest moment – mai spuns sursele GÂNDUL -, polițistul Aurelian Gîrd ar fi recunoscut integral fapta de care este acuzat și a povestit, în detaliu, modalitatea în care a conceput planul și care au fost intențiile sale reale.

Astfel polițistul ar fi povestit cum a încercat să profite și el de pe urma dezvoltării imobiliare a zonei, arătând cum s-a ajuns ca terenuri agricole altădată fără valoare să valoreze, acum, milioane de euro.

”Să fii polițist într-o asemenea comuna e ceva …”, s-ar fi confesat fostul cadru, potrivit surselor noastre.


Citește și: 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom