EXCLUSIV. Cum s-a apărat Fulgy în fața instanței, după ce a tâlhărit și lovit un jurnalist

EXCLUSIV. Cum s-a apărat Fulgy în fața instanței, după ce a tâlhărit și lovit un jurnalist
Fulgy, fiul soților de la Clejani. Sursă foto: Colaj Gândul
Publicat: 17/07/2021, 09:00

Fulgy este în arest la domiciliu până pe 9 august, pentru că a lovit și tâlhărit un jurnalist, iar dacă iese din casă până atunci, este considerat evadat și va ajunge în arest preventiv. Atât au putut obține procurorii care îl cercetează pentru faptele comise pe 10 iulie, în fața casei familiei Clejanilor.

Dan Constantin Manole, zis Fulgy, a încercat să-i convingă pe judecători să-l lase liber spunând că a fost hărțuit și așa a ajuns să îl lovească și să îl tâlhărească pe jurnalistul care îl filma în fața casei părinților săi. Avocatul fiului Clejanilor a argumentat că Fulgy nu are antecedente penale și ”a obținut numeroase premii la concursuri muzicale”, iar tratamentele pe care trebuie să le urmeze nu pot fi făcute decât dacă este liber, potrivit motivării deciziei de plasare în arest la domiciliu a Judecătoriei Sectorului 3.

Incidentul a avut loc sâmbătă 10 iulie, în fața casei Clejanilor, unde erau mai mulți jurnaliști. Fulgy le-a cerut să nu mai filmeze, s-a îndreptat spre unul dintre jurnaliști și i-a smuls telefonul cu care filma, apoi l-a lovit cu pumnul.

Procurorii l-au acuzat pe Dan Constantin Manole, zis Fulgy, de tâlhărie, infracțiune pentru care pedeapsa prevăzută de Codul penal este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Fulgy și-a recunoscut fapta, dar a încercat să se apere spunând că el și familia lui sunt ”agasați” de presă. Mai mult, avocatul lui a încercat să convingă judecătorul că lovitura cu pumnul dată de Fulgy jurnalistului este o ”reacție” la provocări, nu un comportament obișnuit al acestuia.

„Este de notorietate că presa îl agasează pe inculpat și pe familia acestuia, stau în fața casei lor cu camerele de filmat”, a spus avocatul la Judecătoria Sectorului 3, pe 11 iulie, când s-a judecat cererea procurorilor de arestare preventivă a fiului Clejanilor.

Avocatul a cerut judecătorului să îl lase liber pe Fulgy pentru că nu are antecedente penale și are recomandări medicale, motiv pentru care ”singura soluție este măsura controlului judiciar”.

”Chiar la data de 10.07.2021, tatăl inculpatului a solicitat ajutorul polițiștilor de la Secția 12 pentru a-l ajuta cu internarea inculpatului. Din punct de vedere social, avem acele manifestări ale inculpatului, dar arestarea nu este o soluție, oriunde merge inculpatul este urmărit de mass-media”, a mai arătat avocatul în fața magistratului de la Judecătoria Sectorului 3.

Mai mult, susține avocatul, Fulgy „nu este un pericol social și parchetul ar fi putut să facă o altă solicitare, aceea de internare, obligare la tratament”.

Judecătorul a considerat că arestarea preventivă a lui Fulgy pentru faptele comise pe 10 iulie în fața casei părinților săi nu este justificată, dar ”arestarea la domiciliu este necesară pentru înlăturarea pericolului pentru ordinea publică”.

Măsura arestului la domiciliu este, în opinia judecătorului, „ aptă și suficientă să asigure prevenirea săvârșirii unor noi infracțiuni de către inculpat”.

„Gravitatea faptei comise justifică luarea unei măsuri privative de libertate, însă aceea a arestului la domiciliu, iar nu măsura arestului preventiv, care este o măsură cu totul excepțională, dar care nu este strict necesară”, a apreciat judecătorul.

Fulgy este în arest la domiciliu din 11 iulie, pentru 30 de zile.

Ce obligații are Fulgy pe durta arestului la domiciliu

Potrivit magistraților, fiul Clejanilor trebuie să îndeplinească o serie de obligații pe durata arestării la domiciliu. În cazul în care acesta va încălca măsurile, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

  • să se prezinte în fața organului de urmărire penală sau a judecătorului de drepturi și libertăți, judecătorul de cameră preliminarăs au instanței de judecătă ori de câte ori este chemat.
  • să nu comunice cu persoana vătămată, adică cu reporterul pe care l-a agresat

Fiul Clejanilor a ales să locuiască, pe perioada arestului la domiciliu, într-un apartament situat în cartierul Rahova, pe raza Secției 19. Surse din Poliție au declarat, pentru Gândul, că Fulgy este sub monitorizare permanentă, motiv pentru care polițiștii verifică, de mai multe ori pe zi, dacă acesta este acasă.

În prezent Fulgy este cercetat pentru tâlhărie, conducere sub influența drogurilor, conducere fără permis și amenințate, după ce i-a spus surorii sale vitrege că o omoară.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”