FOTO. Poliția a prins doi tineri care au furat peste 100 de monede medievale dintr-un sit arheologic din Iași

Publicat: 15/12/2021, 14:15

Peste 100 de monede medievale au fost recuperate de polițiști, în cadrul unui dosar penal de furt calificat şi tăinuire. Două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi, au prins în flagrant două persoane, în timp ce voiau să vândă 103 monede medievale.

În acest dosar, oamenii legii au făcut cinci percheziții în oraşul Podu Iloaiei şi judeţul Suceava.

În urma acţiunii, au fost ridicate cele 103 monede medievale, 21.000 de lei şi 1.750 de euro, precum şi telefoane mobile.

„Din cercetări a rezultat faptul că monedele ar fi fost sustrase, la începutul lunii noiembrie 2021, dintr-un sit arheologic, din municipiul Iaşi. În baza probatoriului administrat în cauză, un tânăr şi o tânără au fost reţinuţi de poliţişti, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi”, conform Poliției Române.

În cadrul dosarului penal sunt cercetate alte două persoane, încarcerate în penitenciar.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult