Gafa incredibilă pe care judecătorii au făcut-o în Dosarul „10 august”! Așa ceva n-ai fi crezut că este posibil la Curtea de Apel București!

Gafa incredibilă pe care judecătorii au făcut-o în Dosarul „10 august”! Așa ceva n-ai fi crezut că este posibil la Curtea de Apel București!
Protestul din 10 August/ Sursa FOTO: https://cdn.fanatik.ro
Publicat: 19/08/2020, 20:11

Cel mai cunoscut dosar din România cunoaște zilele acestea încă un termen de judecată, dar și un nou episod demn de folcorul instanțelor românești. Vorbim despre Dosarul „10 august” și tot ce decurge din el, inclusiv erori materiale, cum le numesc avocații. Sau gafe judecătorești demne de relatat publicului de către jurnaliștii iscoditori, am completa noi.

În fapt, ce-ar fi un dosar compus doar din legi, articole și interpretări avocățești? O lungă și plictisitoare poveste, fără „juriu”. În schimb, dacă se strecoară și câte o eroare pe ici, pe colo, avem sarea și piperul care condimentează povestea și, atunci, privim cu alți ochi speța în cauză.

Cum se întâmplă cu al nostru „10 august”. 10 august 2018, dar care, iată, se judecă încă și-n 2020, de au ajuns bieții grefieri (că doar nu i-om bănui pe onorabilii judecători!) să se piardă cu totul printre date mai ceva ca liberalul Mihai Chirică printre termeni și proprietățile lor.

Ei bine, pe portal.just.ro a apărut strecurată, printre zeci, sute de soluții, în data de 11 august, și următoarea: „În temeiul disp. art. 278 C.proc.pen. dispune înlăturarea erorii materiale evidente strecurate în minuta și dispozitivul Încheierii de ședință din camera de consiliu din data de 07.08.2020 în sensul că, în loc de «pronunțată în ședința din data de 07 august 2018», se va menționa « pronunțată în ședința din data de 07 august 2020». Definitivă. Pronunțată în ședința publică, din data de 11 august 2020”.

Pe când 07 nu e 10 august

Sesizând metafizica nepotrivită cu locul și spațiul (Curtea de Apel București), onor instanța din Capitală a revenit cu următoarea precizare: „În temeiul disp. art. 278 C.proc.pen. dispune înlăturarea erorii materiale evidente strecurate în minuta și dispozitivul Încheierii de ședință din camera de consiliu din data de 10.08.2020 în sensul că, în loc de «pronunțată în ședința din data de 10 august 2018», se va menționa « pronunțată în ședința din data de 10 august 2020». Definitivă. Pronunțată în ședința publică, din data de 11 august 2020”.

Să fie, oare, o simplă greșeală umană sau Curtea de Apel București încearcă să ne transmită ceva în legătură cu Dosarul „10 august”, pardon, „7 august 2018”?! Pe 10 au avut loc protestele, iar pe 7 a fost repetiția generală? Despre asta să fie vorba în „eroarea materială” îndreptată? Încurcate sunt căile Domnului, vorba ceea, dar nici pe cele ale justiției din România nu-i mai ușor să umbli!