Lovitură pentru nepotul lui Emil Boc: A fost condamnat după ce a amenințat cu moartea un judecător. „Poate va fi și el exponat de ceară la Muzeul Antipa”

Lovitură pentru nepotul lui Emil Boc: A fost condamnat după ce a amenințat cu moartea un judecător. „Poate va fi și el exponat de ceară la Muzeul Antipa”
Sursa: Gazeta de Cluj
Publicat: 09/05/2022, 14:22
Actualizat: 09/05/2022, 14:23

Lovitură pentru nepotul lui Emil Boc. Alexandru Boc, nepotul primarului din Cluj, a fost condamnat după ce a amenințat cu moartea un judecător. „Poate va fi și el exponat de ceară la Muzeul Antipa”, este unul dintre mesajele pe care le-a transmis bărbatul.

Curtea de Apel Cluj a decis condamnarea definitivă a lui Alexandru Boc, el fiind găsit vinovat de faptul că l-a amenințat cu moartea pe judecătorul Alexandru Tiliciu, scrie presa locală.

Totul a început când Alexandru Boc s-a supărat pe doi asociați ai lui nu i-au spus că organizează un team building. Când a aflat, însă, s-a înfuriat extrem de tare, a mers la firmă și a distrus mai multe bunuri. Mai mult, el i-a amenințat și cu moartea pe foștii parteneri de afaceri: „Știi că data viitoare când te mai pui cu mine va plânge mă-ta?”, „Te aștept jigodie”, „De amu a plânge mă-ta”.

Judecătorul Alexandru Tiliciu a ajuns să fie amenința după ce i-a fost repartizat dosarul în care Alexandru Boc era judecat pentru distrugerea bunurilor firmei.

Decizia magistraților

Pentru faptul că l-a amenințat cu moartea pe magistrat, nepotul lui Emil Boc a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la un an de închisoare cu suspendare.

„Constată că infracţiunea de ultraj judiciar (…) comisă de inculpatul B.I.A. şi dedusă judecăţii în cauză, vizează şi acte de ameninţare cu moartea la adresa persoanei vătămate Tiliciu Alexandru. (…) Majorează pedeapsa de 6 luni închisoare aplicată inculpatului B.I.A. pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj judiciar (…) la 1 an închisoare. (…) Dispune suspendarea executării pedepsei principale rezultante a închisorii sub supraveghere şi se va stabili un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor (…).

Interzice inculpatului ca pedeapsă complementară dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a comunica cu părţile civile O.M.A., P.D.I., Ţ.M. şi persoană vătămată T.A. sau cu membri de familie ai acestora ori de a se apropia de aceştia precum şi dreptul de a se apropia de locuinţa sau de locul de muncă ale părţilor civile O.M.A., P.D.I. , Ţ.M şi persoanei vătămate T.A. pe o perioadă de 4 ani (în acest din urmă caz se are în vedere biroul unde efectiv lucrează persoana vătămată T.A. şi nu sediul instanţei unde îşi desfăşoară activitatea). (…) Definitivă.”, conform deciziei magistraților.

Mesaje de amenințare la adresa magistratului

Conform presei din Cluj, Alexandru Boc a trimis mai multe mesaje de amenințare care îl vizau pe judecătorul Alexandru Tilicu. Textele au fost primite pe adresa Judecătoriei Cluj-Napoca.

Redăm o parte dintre mesajele transmise de nepotul primarului din Cluj.

  • „De ce pi**a mamii lui Tiliciu mi s-a prelungit controlul judiciar când eu ieri am trecut de 3 ori pe lângă Melinda Țuțu și nu i-am luat gâtul deși o puteam face în mai puțin de o secundă?”.
  • „Să te duci Tiliciule în p***a mătii acasă în Hunedoara…să judeci acolo incompetentule…și c**atule ce ești”
  • „Căpușe de bani publici ce merită strivite…asta sunteți. Hai, băgați-mă la închisoare, nemernicilor…criminalilor… și jegoșilor ce sunteți”.
  • „De Tiliciu Alexandu va fi vai și amar de capul lui. Izolat în Hunedoara va fi. Până va muri. Poate va fi și el exponat de ceară la Muzeul Antipa precum Melinda Țuțu.”
  • „Nu sunt singurul ce ar putea în mai puțin de o secundă pune pe offline pe cineva”.
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult