Mama celor trei copii morți în incendiul din București, reținută pentru ucidere din culpă / Femeia a recunoscut că nu era acasă când s-a produs tragedia

Mama celor trei copii morți în incendiul din București, reținută pentru ucidere din culpă / Femeia a recunoscut că nu era acasă când s-a produs tragedia
Mama celor trei copii morți în incendiul din Capitală / Sursa foto: Stirile Pro Tv

Mama celor trei copii morți în incendiul din București a fost reținută pentru ucidere din culpă. Măsura a fost luată după ce femeia a făcut declarații contradictorii în fața procurorilor, spun surse judiciare pentru GÂNDUL.

Cazul celor trei frați care au murit pe 31 ianuarie în propria casă, intoxicați cu monoxid de carbon, a cutremurat întreaga țară.

Procurorii au luat decizia, marți, de a o reține pe mama celor trei copilași care au pierit la finalul lunii ianuarie.

Anchetatorii au hotărât acest lucru după ce femeia a avut declarații contradictorii legate de posibila cauză a tragediei și, în cele din urmă, a recunoscut că nu era acasă atunci când cei mici au decedat.

Inițial, a spus că dormea pe o canapea lângă patul copiilor

Poliția Capitalei a anunțat, pe 1 februarie, că, sub supravegherea procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

După mai multe ore de audieri, mama celor trei copii a recunoscut că nu se afla acasă în momentul în care a izbucnit incendiul. Deși inițial a spus că se afla într-o cameră altă cameră, mama a recunoscut după mai multe serii de interogatorii că își lăsase copiii singuri acasă, nesupravegheați.

Inițial, varianta spusă de mamă în fața anchetatorilor a fost că ea dormea când a izbucnit incendiul și că s-a trezit prea târziu pentru a-și mai salva copiii.

Incendiul a avut loc pe strada Surduc din cartierul Rahova, pompierii fiind solicitați să intervină în jurul orei 05:35.

Cei trei copii au murit asfixiați

Trei copii, în vârstă de doi, trei şi șase ani, au decedat, pe 31 ianuarie, după ce s-ar fi jucat cu o brichetă, iar salteaua a ars mocnit.

„În jurul orei 5,35, am fost solicitaţi să intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinţă din strada Surduc, Sectorul 5”, a informat, la acel moment, un comunicat al Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

Primele echipaje de intervenţie ajunse la caz au constatat că incendiul era deja stins şi că se manifestase la un pat.

„Au fost identificate trei victime în camera respectivă, copii cu vârstele de 2, 3 şi 6 ani. S-au efectuat manevre de resuscitare. Din nefericire, s-a constatat decesul acestora”, mai arăta sursa citată.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro,citeste mai mult
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase