Monica Macovei și-a RECUNOSCUT vina în fața judecătorului. Bărbatul pe care l-a accidentat se simte însă umilit: „Nu a avut niciun regret”

Monica Macovei și-a RECUNOSCUT vina în fața judecătorului. Bărbatul pe care l-a accidentat se simte însă umilit: Nu a avut niciun regret
Publicat: 13/02/2024, 12:37
Actualizat: 13/02/2024, 12:41

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, audiată marți de judecătorii de la Judecătoria Mangalia – acolo unde a fost programat un nou termen în dosarul în care a fost trimisă în judecată, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă – și-a recunoscut vina în accidentul de mașină în care a fost implicată, însă prea matre regrete față de victima sa.

UPDATE. La ieșirea din sala de judecată, Monica Macovei a refuzat să vorbească cu presa. În schimb,  bărbatul pe care l-a lovit cu mașina a transmis faptul că se simte umilit și dezamăgit de avocați.  Acesta a mai mărturisit că fostul ministru al Justiției nici măcar nu l-a privit în sala de judecată.

,,Sunt dezamăgit, mă așteptam să fiu audiat, dar nu s-a întâmplat asta. Monica Macovei a spus câteva cuvinte. Mă simt umilit. Mă așteptam să fiu audiat de judecător, dar nu am fost audiat. S-a permis inculpatei să spună câteva cuvinte la final. Doar a recunoscut, nu a avut niciun fel de regret până în prezent.

Mă simt, în schimb, umilit de declarația avocatului doamnei Macovei, care a spus că oferta pe parte civilă a fost foarte generoasă, de parcă dânsul a trecut prin ce am trecut eu și ar fi suferit ce am suferit eu. Nimeni nu este în măsură cât este de generoasă oferta, în afara domnului judecător”, a spus acesta.

ȘTIRE INIȚIALĂ. La audierea din instanță, fostul ministru al Justiției a cerut procedura simplificată, ca să beneficieze de reducerea pedepsei cu o treime. Instanța a admis cererea fostului ministru al Justiției.

Pronunțarea pe latura penală va fi dată în 60 de zile. Procesul a fost disjuns pe latura civilă, victima  cerând despăgubiri de 500.000 euro. Firma de asigurări oferă 110.000 euro, potrivit adevarul.ro.

Monica Macovei a intrat pe contrasens și a lovit un motociclist pe care l-a lăsat invalid. Oricare va fi decizia Judecătoriei Mangalia, aceasta va putea fi contestată la instanța superioară.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, „la 08.10.2022, Macovei Monica-Luisa conducea autoturismul pe DN 39, în apropierea municipiului Mangalia și, din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații, viața fiindu-i pusă în primejdie.“ 

Monica Macovei a încercat să dea vina pe motociclistul acroșat în accidentul de anul trecut

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, ar fi încercat să dea vina pe motociclistul pe care l-a acroșat în accidentul produs între Mangalia și 2 Mai în anul 2022.

Monica Macovei este inculpat în acest caz, după ce, la începutul lunii octombrie 2022, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 39, între municipiul Mangalia și localitatea 2 Mai, accident produs între un autoturism care a intrat pe contrasens și o motocicletă.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a motociclistului. La volanul mașinii se afla Monica Macovei. Aceasta a fost testată, rezultând că nu a consumat alcool.

Potrivit autorului expertizei, în momentul accidentului, mașina condusă de Monica Macovei avea o viteză de 115 km/h, iar valoarea vitezei de impact a fost undeva la 73 km/h. În plus, raportul de expertiză arată și că această putea evita accidentul, în timp ce motociclistul nu putea nici să îl evite și nici să îl prevină, având în vedere situația dată, potrivit Realitatea.net.

Care sunt acuzațiile procurorilor în această speță

Potrivit sursei citate, Monica Macovei a încercat să plaseze vinovăția la motociclist, imediat ce a fost audiată. Ea spunea că acesta circula foarte aproape de liniile despărțitoare ale drumului, pe de o parte, iar pe de altă parte, menționa că persoana care conducea motocicleta se deplasa cu viteză foarte mare.

La data de 27.09.2023, prin rechizitoriul nr. 953/P/2022 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Macovei Monica-Luisa sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 şi alin. 3 C.p”, au transmis reprezentanţii Parchetului Curţii de Apel Constanţa.

Monica Macovei a recunoscut fapta de vătămare corporala din culpă în momentul în care a cerut încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției, acord respins de procurori.

Sursa citată menţionează că, la data de 8 octombrie 2022, Monica Macovei conducea un autoturism pe DN 39, în apropiere de Mangalia şi „din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, viaţa fiindu-i pusă în primejdie.”

CITIȚI ȘI:

Monica Macovei a încercat să dea vina pe motociclistul acroșat în accidentul de anul trecut. Date din raportul de expertiză de la dosar

VIDEO | Primele declarații ale motociclistului lăsat infirm de Monica Macovei:”Medicii mi-au spus că nu mă voi recupera complet niciodată”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Vaccinurile au salvat în ultimii 50 de ani cel puțin 154 de milioane de copii