Rămâne stabilit: participațiile statului la societăți și companii naționale nu pot fi vândute! CCR respinge sesizarea PNL

Redactor:
Marius Olaru
Rămâne stabilit: participațiile statului la societăți și companii naționale nu pot fi vândute! CCR respinge sesizarea PNL
Rămâne stabilit: participațiile statului la societăți și companii naționale nu pot fi vândute! CCR respinge sesizarea PNL / Sursa FOTO: Mediafax

Rămâne așa cum s-a stabilit: participațiile statului la societăți și companii naționale nu pot fi vândute! Curtea Constituţională a României a decis că legea privind protejarea intereselor țării în activitatea economică este constituțională. Drept urmare, CCR a respins sesizarea PNL, care reclama faptul că legea încalcă competenţa Guvernului de a reglementa în domeniul privatizărilor.

Florin Roman, liderul deputaților liberali, a anunțat atacarea la CCR a legii inițiate de social-democrați. „Grupul deputaţilor PNL a atacat la CCR legea iniţiată de PSD prin care se interzice vânzarea participaţiunilor statului la societăţi comerciale şi companii naţionale la care statul este acţionar. Legea nu interzice însă valorificarea activelor performante la o societate de către lichidatori, dovada că iniţiatorii legii îşi propun doar vânzarea acelor active performante, cum este cazul societăţii Horticola Bucureşti, unde există conflict de interese între un iniţiator şi lichidator”, preciza cu ceva timp în urmă Florin Roman.

Liberalul opina că „reglementarea adoptată de Camera Deputaţilor constituie doar o manipulare naţionalistă pesedistă”. Mai mult, Florin Roman era convins că, „în forma scrisă, legea nu va fi aplicabilă, pe motiv că PSD a uitat să abroge prevederile legale în vigoare care permit Guvernului României să realizeze privatizări, dacă este necesar, inclusiv prin metoda vânzării de participaţii la societăţi sau companii ale statului”.

În speță este vorba despre OUG nr.88/1997, Legea 137/2002 şi OUG 57/2019, care stabilesc în mod expres dreptul Guvernului de a aplica procedura privatizării, „dacă este în interesul statului român”, după cum ținea să sublinieze deputatul PNL.

Florin Roman: „PSD a vândut Petrom, Sidex…”

Dezlănțuit împotriva social-democraților, Florin Roman este convins că România a pierdut toți „coloșii” din economie din cauza PSD.

Iată ce a declarat liderul deputaților liberali, cu referire la acest subiect: „PSD încalcă în mod flagrant competenţa Guvernului de a reglementa în domeniul privatizărilor. Devine îngrijorătoare obsesia majorităţii parlamentare de a deveni şi putere executivă – prima dată au preluat din atribuţiile preşedintelui României, acum au trecut la faza a doua, substituindu-se, prin legi, Guvernului. Asta, după ce PSD a vândut Petrom, Sidex, pachete de acţiuni la Romgaz, Distrigaz etc”.

La CCR, liberalii au arătat faptul că actul normativ încalcă principiul securităţii juridice, competenţa de reglementare a Guvernului cu consecinţa încălcării principiului separaţiei puterilor în stat, principiul legalităţii şi dreptul de proprietate privată al statului. Judecătorii Curții Constituționale au rămas, însă, neînduplecați și au decis că legea privind protejarea intereselor țării în activitatea economică este constituțională!

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide