Remus Rădoi, zis „Codiță”, bărbatul la care au apelat polițiștii în cazul Caracal pentru a o găsi pe Alexandra Măceșanu, a fost reținut

Remus Rădoi, zis „Codiță”, bărbatul la care au apelat polițiștii în cazul Caracal pentru a o găsi pe Alexandra Măceșanu, a fost reținut
Sursă Foto: Youtube, captură
Publicat: 17/05/2022, 18:01
Actualizat: 17/05/2022, 18:04

Unul din martorii-cheie din dosarul Caracal a fost reținut. Remus Rădoi, zis “Codiță” este acuzat că a creat un prejudiciu de peste 1.500.000 de lei. El este cercetat pentru fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals într-un alt dosar.

Polțiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova – Biroul de Investigare a Fraudelor l-au reținut marți după-amiaza, pentru 24 de ore, pe Remus Rădoi. Alături de “Codiță” a fost arestat și un alt individ, în vârstă de 36 de ani, partener de afaceri al acestuia.

“În fapt, cei doi bărbați, în calitate de reprezentanți legali ai unei societăți comerciale, sunt bănuiți că ar fi indus în eroare mai multe autorități locale din județele Olt, Argeș, Ilfov și Hunedoara, cu privire la deţinerea unor utilaje și forță de muncă necesare pentru executarea unor lucrări de modernizare drumuri și extindere sisteme de alimentare cu apă şi canalizare menajeră, existând suspiciunea că, la încheierea contractelor de achiziție publică, ar fi prezentat documente false, încheiate pe numele unor persoane decedate sau care nu aveau calificarea profesională necesară executării lucrărilor”, se arată în comunicatul emis de Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj.

Cei doi sunt bănuiți că ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 1.509.712 lei, iar banii reprezintă sume de bani încasate necuvenit pentru lucrări neconforme cu realitatea, consum supraevaluat la utilaje, transport și manoperă. Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracţiunilor de fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.

Totodată, pentru recuperarea prejudiciului, a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor celor doi bărbați. Cei doi au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Cine este Remus Rădoi, zis ”Codiță”

Remus Rădoi, zis ”Codiță”, este un personaj controversat în Caracal. A fost implicat în mai multe scandaluri, bătăi în plină stradă, dar a devenit cunoscut atunci când comisarul șef Nicolae Alexe l-a contactat pentru a afla detalii în cazul dispariției Alexandrei Măceșanu. De atunci, Rădoi a mai fost anchetat și în alte dosare. A fost prins la volan desi avea permisul suspendat și este cercetat pentru evaziune fiscală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase