SCANDALUL „White Tower”: Cinci persoane, între care funcționari publici de la Primăria Ploiești, au fost reținute de procurori

SCANDALUL „White Tower”: Cinci persoane, între care funcționari publici de la Primăria Ploiești, au fost reținute de procurori
Scandalul „White Tower”
Publicat: 09/02/2024, 11:15
Actualizat: 09/02/2024, 11:35

Cinci persoane, inclusiv funcţionari din cadrul Primăriei Ploieşti, au fost reţinute de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în dosarul privind realizarea a zeci de apartamente în plus faţă de numărul prevăzut în autorizaţia de construire a blocului „White Tower”.

După reținere, doi inculpați au fost plasați sub control judiciar, iar ceilalţi trei vor fi duşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Printre cei care vor fi prezentaţi instanţei se află directorul adjunct al Direcţiei de Dezvoltare Urbană, Rita Neagu, dar şi un şef serviciu din cadrul Primăriei Ploieşti, au spus surse judiciare pentru Agerpres.

Nouă persoane au fost duse, joi, cu mandat, la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, după ce au fost efectuate 10 percheziţii pe raza judeţelor Prahova, Dâmboviţa şi a municipiului Bucureşti, la sediul unor instituţii publice, respectiv la domiciliile unor funcţionari publici şi persoane fizice. (GÂNDUL a relatat pe larg despre acest subiect aici…)

„În fapt, în perioada 2018 – 2022, un dezvoltator imobiliar din Ploieşti a edificat un imobil cu destinaţia de locuinţe colective în municipiul Ploieşti, fără a respecta prevederile autorizaţiilor de construire şi a documentaţiilor tehnice aferente, încălcând totodată regulile stabilite prin Planul Urbanistic Zonal, fiind construit un etaj în plus, cu 30 de apartamente. Ulterior, pentru intabularea imobilului, cu sprijinul unor funcţionari publici din cadrul instituţiilor cu atribuţii în domeniul urbanismului şi cadastrului, au întocmit în fals o serie de documente care atestau recepţia lucrărilor de construcţie şi pe care dezvoltatorul le-a folosit la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară”, spun anchetatorii.

Doi gorjeni, reținuți pentru trafic de persoane
Foto caracter ilustrativ / Sursa FOTO: Facebook

Clienții, păcăliți cu 1 milion de euro

În urma scandalului„White Tower”, un dosar instrumentat de procurorii Parchetului Curții de Apel Ploiești, sunt cercetați și un dezvoltator imobiliar, notari și avocați.

Se pare că dezvoltatorii au țepuit 16 persoane în acest fel, pe care le-au convins să semneze contracte de promisiune de vânzare a unor apartamente aflate în construcţie. Totul s-a petrecut între 2016 şi 2022.

Clienţii au plătit, în total, peste 1 milion de euro.

Tranzacția părea cât se poate de legală, având și girul unor notari. Ce nu știau, însă, clienții era că notarii au fost, toți, mână în mână cu dezvoltatorii imobiliari. Actele semnat la notariat nu ajungeau niciodată la cadastru.

16 persoane păcălite

La data de 22.01.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu ofiţeri ai poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Prahova, Dâmboviţa şi Constanţa, au efectuat 15 percheziţii domiciliare la sediul unor dezvoltarori imobiliari din Complexul de locuinţe White Tower şi City Gate din Ploieşti, birouri notariale şi cabinete de avocatură, punând în executare şi un număr de 8 mandate de aducere.

În fapt, în perioada 18.10.2016 – 20.10.2023, un dezvoltator imobiliar din Ploieşti, prin folosirea de mijloace frauduloase, respectiv convenţii scrise autentificate de către trei notari publici din Ploieşti, au indus în eroare un număr de 16 persoane vătămate, cauzându-le acestora un prejudiciu total în valoare de 985.500 euro şi 424.091 lei (în total 1.071.174 euro)”, a transmis Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti într-un comunicat de presă.

Despre acest caz a scris AICI și Gândul.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice