Schimbare în ancheta morții Gabrielei, fetiţa de 13 ani ucisă pe o trecere de pietoni din Târgovişte: Procurorul a dispus reținerea șoferului

Schimbare în ancheta morții Gabrielei, fetiţa de 13 ani ucisă pe o trecere de pietoni din Târgovişte: Procurorul a dispus reținerea șoferului
Sursa foto: Pexels
Publicat: 21/07/2022, 17:14
Actualizat: 21/07/2022, 17:17

Schimbare în ancheta morții Gabrielei, fetiţa de 13 ani ucisă pe o trecere de pietoni din Târgovişte. Procurorul a dispus, joi, reținerea șoferului. Vineri, bărbatul va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Informația a fost făcută publică de avocatul Adrian Cuculis.

Între timp, au loc în continuare audieri, la Ploiești, în dosarul altercației dintre polițiști și participanții la cortegiul funerar al fetiței omorâte pe trecerea de pietoni.

În acest caz, trei persoane sunt în continuare arestate pentru că au lovit mai mulți polițiști prezenți la misiunea de menținere a ordinii publice de la înmormântarea Gabrielei.

În cazul acelor evenimente, sunt cercetați disciplinar mai mulți polițiști.

Șefii Poliției din Târgovişte sunt cercetați disciplinar

Șefii Poliției din Târgovişte sunt cercetați disciplinar după scandalul de la înmormântarea Gabrielei, fetiţa de 13 ani, ucisă pe o trecere de pietoni. De asemenea, se fac verificări și în cazul altor doi polițiști, cu funcții de execuție.

O echipă mixtă din cadrul Poliției Române și al Jandarmeriei Române au verificat modul de pregătire, organizare și conducere a misiunii de menținere ordinii în oraş în timpul înmormântării fetiței. Astfel, la Târgoviște, au mers specialiști ai Direcției Control Intern și Direcției de Ordine Publică, din cadrul Poliției Române.

„În urma analizei, au fost identificate aspecte privind o gestionare defectuoasă a dispozitiviului instituit, la nivelul Poliției Municipiului Târgoviște.

Având în vedere cele constatate, șeful Poliției Române, chestor principal Benone-Marian MATEI, a dispus declanșarea cercetării prealabile, față de șeful Poliției Municipiului Târgoviște, șeful Biroului de Ordine Publică și alți 2 polițiști, cu funcții de execuție”, a transmis, luni, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

De asemenea, în cauză a fost dispusă declanșarea unei cercetări administrative, cu referire la posibile pagube materiale cauzate de avarierea unei autospeciale și folosirea armamentului din dotare.

„În subsidiar, au fost constituite 2 dosare penale, întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, respectiv purtare abuzivă, în care unitatea de parchet competentă desfășoară cercetări.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de I.G.J.R., la I.J.J. Dâmbovița, au fost dispuse măsuri în sarcina comenzii unității, cu privire la respectarea întocmai a fluxului informațional și intensificarea cooperării cu celelalte structuri teritoriale, în scopul cunoașterii în dinamică a situației operative și a anticipării și prevenirii unor astfel de situații, pe viitor”, menționează sursa citată.

Scandal monstru la înmormântarea fetiţei de 13 ani. Cinci poliţişti au fost bătuţi în stradă

La înmormântarea fetiţei de 13 ani care a fost ucisă, pe trecerea de pietoni, de un şofer vitezoman s-a iscat un scandal în Târgovişte. Rudele îndurerate nu au suportat ideea că trebuie să schimbe traseul cortegiul funerar pentru a nu trece pe strada pe care locuieşte şoferul, aşa că au sărit la bătaie.

Cinci poliţişti au fost bătuţi în strada, fiind nevoie de intervenţia mascaţilor.

Nemulţumite de decizia oamenilor legii de a schimba traseul cortegiului funerar, pentru a nu trece pe strada pe care locuieşte şoferul vinovat, aşa că au sărit la bătaie. S-a iscat un scandal monstru în care au fost implicate zeci de persoane. Forţele de ordine au intervenit, moment în care persoanele participante s-au manifestat agresiv şi au lovit cu pumnii şi picioarele 5 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Mascaţii au intervenit şi ei, iar jandarmii au dat cu spray lacrimogen. Oamenii legii primesc pumni şi picioare din toate părţile, moment în care mascaţii îşi fac apariţia şi trag cu puşca, în aer. 5 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au fost loviţi. În tot acest timp, circulaţia rutieră a fost blocată minute bune pe Centura Târgoviştei.

Lucian Bode: Imaginile nu arată deloc bine

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, în 14 iulie, că a trimis o echipă de anchetă la Târgovişte.

„Imaginile nu arată deloc bine. În consecinţă, am trimis o echipă mixtă atât de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, cât şi de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (…) să realizeze o anchetă.

Sunt acolo de ieri, i-am rugat să verifice cum au planificat această acţiune, cum au organizat şi cum au condus misiunea de ieri. Imediat cum vom avea rezultatul anchetei, vom lua măsuri, dacă se vor impune, (…) şi le cer şi colegilor mei ca din lecţiile învăţate să transmitem ca pe viitor să nu se mai întâmple”, a spus Bode, la sediul MAI.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine