Șef la „Finanțe” Sector 6, reținut de DNA. Mită în schimbul unor informații secrete!

Șef la „Finanțe” Sector 6, reținut de DNA. Mită în schimbul unor informații secrete!
Angajări nelegale la Primăria Capitalei
Publicat: 24/11/2023, 19:06

George Marius Adam, şef Serviciu managementul documentelor şi comunicare instituţională în cadrul Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale (DGITL) Sector 6, a fost reţinut de DNA pentru luare de mită, favorizarea făptuitorului şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 16 octombrie – 23 noiembrie 2023, George Marius Adam a pretins şi primit de la o persoană (martor în cauză), în mai multe rânduri, sumele de 2.800 de lei şi 4.500 de euro pentru a pune la dispoziţia acesteia mai multe documente emise de Direcţia Naţională Anticorupţie prin care se solicitau informaţii de la DGITL Sector 6 în trei dosare de urmărire penală ce aveau ca obiect fraude cu imobile.

Vindea informații secrete pentru bani

George Marius Adam urma să-i furnizeze martorului şi documente ce vizau 37 de imobile cu situaţie juridică incertă ori contribuabili care şi-au stabilit domiciliul în străinătate, în scopul de a identifica succesiunile vacante şi a-i facilita acestuia din urmă obţinerea dreptului de proprietate asupra lor.

De asemenea, în perioada septembrie – noiembrie 2022, după ce a intrat în posesia unor documente emise de Direcţia Naţională Anticorupţie într-un alt dosar penal, George Marius Adam a adus la cunoştinţa martorului despre existenţa cercetărilor penale în curs, desfăşurate cu privire la angajaţii unui birou notarial şi la apropiaţii acestora şi a remis acestuia documentele respective.

George Marius Adam a fost prins joi, 23 noiembrie 2023, de procurori în timp ce primea mită 4.500 euro, el fiind reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Iată comunicatul emis de Direcția Națională Anticorupție:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 noiembrie 2023, a inculpatului ADAM GEORGE MARIUS, șef Serviciu managementul documentelor și comunicare instituțională în cadrul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale (D.G.I.T.L.) Sector 6, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

luare de mită, în formă continuată;

folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată;

favorizarea făptuitorului.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 16.10. – 23.11.2023, inculpatul  Adam George Marius, în calitatea menționată mai sus, a pretins și primit de la o persoană (martor în cauză),  în mai multe rânduri, sumele de 2.800 de lei și 4.500 de euro pentru a pune la dispoziția acesteia mai multe documente emise de Direcția Națională Anticorupție prin care se solicitau informații de la D.G.I.T.L. Sector 6 în trei dosare de urmărire penală ce aveau ca obiect fraude cu imobile. În același context, inculpatul urma să-i furnizeze martorului și documente ce vizau 37 de imobile cu situație juridică incertă ori contribuabili care și-au stabilit domiciliul în străinătate, în scopul de a identifica succesiunile vacante și a-i facilita acestuia din urmă obținerea dreptului de proprietate asupra lor.
În data de 23.11.2023, inculpatul  Adam George Marius a primit suma de 4.500 euro menționată mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Anterior, în perioada septembrie–noiembrie 2022, inculpatul Adam George Marius, în aceeași calitate, după ce a intrat în posesia unor documente emise de Direcția Națională Anticorupție într-un alt dosar penal, a adus la cunoștința martorului despre existența cercetărilor penale în curs, desfășurate cu privire la angajații unui birou notarial și la apropiații acestora și a remis acestuia documentele respective.

Inculpatului Adam George Marius i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Scovergi de post. Rețeta dulce și sărată
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Decizie istorică la Muzeul Louvre! Tabloul ”Mona Lisa” ar putea fi mutat
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum a revoluționat Eddie Van Halen muzica rock? Unul dintre cei mai mari chitariști din...