„Sfidare totală”. Polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecere de pietoni contestă autenticitatea probelor video

„Sfidare totală”. Polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecere de pietoni contestă autenticitatea probelor video
Constantin Popescu/Foto/Gândul
Publicat: 09/09/2022, 12:07
Actualizat: 09/09/2022, 12:09

Constantin Popescu, polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa, fetița de 11 ani, pe o trecere de pietoni din București, la începutul acestui an, contestă autenticitatea probelor video. „Este o sfidare totală”, afirmă avocatul familiei fetei, Adrian Cuculis.

Conform apărătorului familiei Raisei, polițistul nu a venit la ultima audiere din dosar, deși a fost citat să se prezinte vineri în fața anchetatorilor.

„Sfidare totală, până în ultimul moment, din partea polițistului Popescu. Deși citat astăzi pentru ultima audiere înaintea trimiterii dosarului în judecată în cauza privind moartea fetiței Risa, acesta nu s-a prezentat la audiere și nici nu a depus vreun motiv în care să fi adus vreo justificare pentru gestul său”, a transmis, vineri, avocatul Adrian Cuculis.

Prezenți la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, avocatul și familia fetei au constatat, „cu stupoare, că acesta contestase inclusiv autenticitatea și legalitatea probelor video care surprindeau momentul impactului mortal”.

Audierea polițistului a fost, în acest context, reprogramată, conchide sursa citată anterior.

Mesajul tatăl Raisei pentru agentul rutier Constantin Popescu

Tatăl Raisei a declarat pentru un post de televiziune că nu se va lăsa până când fetei nu i se va face dreptate.

„Eu mă întorc de la cimitir. Azi trebuia să fie ziua Raisei. Ne ajută Dumnezeu să trecem peste asta, fără puterea lui nu putem să trecem peste asta.

Este o nedreptate ceea ce se întâmplă. În România, avem oameni incompetenți. Nu înțeleg de ce durează așa mult o procedură. În prima secundă, trebuia să fie arestat măcar 30 de zile, 90 de zile, să nu conducă decât după proces.

El cum l-ați văzut este un om grăbit…Este nedreptate pentru că nu se vrea binele în țara asta. Se ajută între ei infractorii. Dacă furi o tigaie din magazin ești arestat. Un criminal, dacă omoară, că Popescu este un criminal, face ce vrea el.

Oamenii au mers în fața Secției 5 de Poliție să strige nedreptatea. Dacă o bătrână merge în piață să vândă, ca să facă bani de medicamente, să mai rotunjească pensia, este amendată.

Probabil, pe 16 mai el și-a serbat și ziua de naștere…că a împlinit 32 de ani, cu lăutari, tot ce trebuie. Eu de ziua copilului meu, merg la cimitir. Duc flori și aprind lumânări. Este nedreptate în țara asta. Noi suntem doar niște păpuși, niște plătitori de taxe, atât”, a mărturisit acesta.

Sursă foto: Facebook/captură video

„Nu m-am întâlnit în niciun fel cu el. Aș fi vrut să mă întâlnesc”

Agentul Constantin nu a dat ochii cu el până acum și nu s-a scuzat în niciun fel, doar prin scrisoarea care circulă în mass media, care ar fi redactată de avocatul acestuia, mai spune tatăl fetei.

„Nu m-am întâlnit în niciun fel cu el. Aș fi vrut să mă întâlnesc cu el, dar nu m-am întâlnit niciodată…dar mă voi întâlni o dată și o dată, față-n față cu el. Să-l privesc în ochi…dacă stau să mă gândesc nu aș avea ce să discut cu un criminal. Nu ne-a sunat, probabil că…să mă sune să-mi zică ce?! A încercat să se scuze prin scrisoarea aia, care e scrisă de avocatul lui sau de altcineva, nu de el. Asta este realitatea”, a adăugat Iulian Barbu, tatăl Raisei.

De asemenea, și familia celeilalte fetițe implicate în accident așteaptă cu sufletul la gură să se facă dreptate, iar polițistul care a dat cu mașina peste copilul lor să fie pedepsit.

„Este foarte greu…așteptăm acum să vedem ce spun autoritățile…îl trimit în judecată, nu îl trimit…cât mai așteptăm? Am mare încredere în domnul avocat Cuculis și vom lupta până la ultimul soldat, până la capăt.Nu se pune problema. Vreau să-l văd în pușcărie, nu așa. Abia aștept să dau ochii cu el în sala de judecată. Mulți zic să nu-i zic „criminal”, ba da e „criminal”. Un om dacă fură se numește hoț, el a ucis e criminal!”, mai spune bărbatul revoltat.

Părinții Raisei și părinții micuței Marina sunt prieteni de familie și păstrează în continuare legătura, iar Marina încearcă și ea să treacă peste pierderea prietenei sale.

Tatăl Raisei: „Suntem prieteni. Fetițele dormeau împreună. Mereu. Mi-a apărut acum ceva amintire, pe Facebook, astăzi venise Marina cu un ursuleț și cu niște baloane. Și acum îl are în cameră…de ziua ei.”.

Raisa se afla alături de prietena sa și mergeau la școală când s-a petrecut fatidicul accident în care Raisa a murit pe loc, iar prietena ei, în vârstă de 12 ani, a fost grav rănită.La volanul mașinii se afla un polițist al Secției 5, Constantin Popescu. Bărbatul nu se afla în misiune. El a fost cercetat inițial sub control judiciar pentru ucidere din culpă.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase