Un român, pe lista celor mai periculoși infractori din Europa

Un român, pe lista celor mai periculoși infractori din Europa
Publicat: 17/12/2021, 11:46
Actualizat: 17/12/2021, 11:47

Un român se află pe lista celor mai periculoşi infractori din Uniunea Europeană. Este vorba de un tânăr de 28 de ani, fiind acuzat că a participat la comiterea unei oribile crime.

Europol a publicat lista celor mai periculoşi infractori din uniunea Europeană. Printre aceștia se află și Miluţ-Liviu Ciucheş, un tânăr născut în localitatea Nisiporeşti, comuna Boteşti, judeţul Neamţ.

Europol a publicat lista celor mai căutaţi 62 de infractori, sub titlul „Ascunşi la vedere“, fiind demarată o campanie de prindere a lor. Pe listă se află o singură femeie (40 de ani). „Profilele“ lor sunt pe o pagină de internet special dedicată, denumită eumostwanted.eu. Indivizii sunt suspecţi sau condamnaţi în cazuri de fraudă, trafic de droguri sau de persoane, jafuri şi omoruri.

Pe listă se află și un român, Miluţ-Liviu Ciucheş.

„În timp ce se afla pe teritoriul Irlandei, inculpatul, împreună cu alţi cetăţeni români, au constituit un grup de criminalitate organizată cu scopul obţinerii de venituri din fapte ilegale, fiind suspecţi de comiterea de acte materiale ale infracţiunilor de şantaj, omor calificat, tentativă la omor calificat şi tâlharie calificată. Semnalmente: înălţime 1,75 m, greutate cca. 85 kg, corpolenţă atletică, ochii căprui, faţa rotunda, păr saten, tip drept“, se arată pe site-ul Poliţiei Române.

Tânărul era locotenentul lui Ioan Anton, zis „Împăratul”. El a condus în ţara străină menţionată o grupare extrem de periculoasă. Şi Anton a figurat o vreme pe lista „Most wanted“, dar a fost prins în septembrie 2020, în Irlanda.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase