Victor Alistar, după ședința CSM: ”Rezultatul a fost că nu se poate nimic, deși legea și standardele de transparență impun acest standard minim!”

Redactor:
Cristian Lisandru
Victor Alistar, după ședința CSM: ”Rezultatul a fost că nu se poate nimic, deși legea și standardele de transparență impun acest standard minim!”
Victor Alistar, după ședința CSM: ”Rezultatul a fost că nu se poate nimic, deși legea și standardele de transparență impun acest standard minim!”

Victor Alistar, membru al Consiliului Suprem al Magistraturii, notează pe pagina sa de socializare, după ședința de ieri, că a avut de purtat o luptă permanentă cu magistrații care… văd ce scrie legea, numai că o interpretează după bunul plac.

Victor Alistar precizează, de la bun început, că este ”greu de clarificat” între  supremația legii și ”suveranitatea unor magistrați” de a o ”califica”. Transparența CSM (etichetat drept ”Consiliul Superb al Magistraturii) față de magistrați și societate, mai notează Alistar, este doar o sintagmă, atâta vreme cât ”realitatea din Consiliu și cea din lege sunt paralele”.

”Astăzi în CSM (Consiliul Superb al Magistraturii) a fost o zi de zile mari. A fost greu spre imposibil conving magistrații ce scrie legea pentru ei o interpretează. Greu de clarificat între supremația legii și suveranitatea lor de a califica. Spre exemplu, într-o lucrare în care ceream transparența CSM față de magistrați și societate au jucat albaneagra pe procedura lucrării, care în sine sesiza realitatea din Consiliu și cea din lege sunt paralele. Adicătelea de ordine publică cum ar veni! Degeaba! Aștept minuta și pun la curent! În concret am cerut următoarele:

  • se respecte prevederile art 29 (10) din legea organică a CSM privind publicarea pe site a proiectelor de hotărâri de pe ordinea de zi.
  • fie publicat pe portalul intern EMAP toate notele care sunt dezbătute în Comisiile CSM înainte de aprobarea în secții și plen, ca fie accesibile tuturor magistraților pentru observații (standard existent până la prezentul plen).
  • fie publicată cu numele membrilor opiniile minoritare (ca știe toată lumea cine a fost pentru și cine contra unei opinii din comisiile pregătitoare) nu pentru Plen și Secțiile disciplinare unde este secret conform Constituției.
  • fie publice înregistrările din comisiile CSM. Rezultatul a fost nu se poate nimic, deși legea și standardele de transparență impun acest standard minim!

Victor Alistar: ”Restul au fost mai în stilul una are, una n-are, una nu-i câștigătoare!

Victor Alistar nu se ferește să recunoască faptul că se află, ca membru CSM, în fața unei adevărate dileme, scriind despre ”resorturile unor juriști de a disprețui”, pur și simplu, ”textul legii și voința ei”.

Finalul postării lui Victor Alistar reprezintă, practic, o întrebare care nu ar trebui să fie retorică, în context, referitoare la mult dorita transparență a Consiliului Suprem al Magistraturii, numai că lucrurile stau cu totul altfel, iar CSM pare a se situa ”peste regulile lumești”.

”De ce? Habar nu am despre resorturile unor juriști de a disprețui textul legii și voința ei. spun este la discreționarul/disprețul lor aprecierea legii. Au fost trei poziții care explicit au spus legea așa este și pe fond așa stau lucrurile, dar acum pe cererea punctuală (a celor 2 reprezentanți ai societății civile) nu se impune facem așa! Restul au fost mai în stilul “una are, una n-are, una nu-i câștigătoare!”. Restul este detaliu!”, a notat Victor Alistar pe pagina sa de socializare, după ședința CSM.

Aștept minuta o împărtășesc cu voi și fac comentariile de rigoare, nasol este va fi semnată de un magistrat (îl compătimesc semna așa mostră de chibzuință colectivă). Voi ce credeți CSM ar trebui fie la fel de transparent ca orice autoritate publică sau este peste regulile lumești?

Victor Alistar

Transfer de titlu pentru Universitatea Craiova. Oltenii au dat mare lovitură şi l-au convins să...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
CTP s-a luat cu mâinile de cap în direct la TV după s-a întâmplat la...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
Atenție, români! Te trezești cu Poliția la ușă dacă pe Google cauți așa ceva
Horoscop 2021. Femeile care cuceresc orice bărbat. Zodiile cele mai pasionale
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide