1 Decembrie 2012.Ce puteți vedea la TV de ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

1 Decembrie 2012.Ce puteți vedea la TV de ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI
Publicat: 30/11/2012, 19:34
Actualizat: 03/09/2019, 08:48

De 1 Decembrie 2012, posturile de televiziune au pregătit o serie de emisiuni speciale și filme pentru a marca ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI.

Pro TV difuzează sâmbătă, 1 Decembrie, de la ora 13.30, în ziua în care televiziunea sărbătorește 17 ani de existență, „Pro TV e al tău!”, un maraton de show-uri.

Prezentată de Smiley și Pavel Bartoș, emisiunea va aduce laolaltă talente din cele mai tari show-uri de la Pro TV: „MasterChef”, „Dansez pentru tine”, „Românii au talent” și „Vocea României”. Se va cânta, se va dansa, se vor face numere de magie și acrobații, toate pentru a sărbători, cu bucurie, curaj și speranță mândria de a fi român.

Vedetele Olivia Steer, Dana Rogoz, Amalia Enache, Iulia Vântur, Laura Cosoi, Răzvan Fodor, Octavian Strunilă sunt doar o parte dintre cei 16 care vor găti pentru a fi judecați de temuții jurați de la „MasterChef” Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu.

Tot pe 1 Decembrie, de ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, într-o ediție specială „Happy Hour”, difuzată la Pro TV de la ora 17.30, veți putea urmări o ediție specială „Happy Hour”. Sportivii Gabi Szabo, Roxana Cocos și Elisabeta Lipă, artiștii Andra, Marius Mihalache și Laura Lavric, designerul Alexandru Ciucu și românul adoptat recent de țara noastră Wilmark urcă pe „Arca lui Măruță” și pornesc pe drumul spre „visul românesc”.

Celebru pentru farsele puse la cale vedetelor, Măruță nu putea rata nici ediția „Happy Hour” din 1 Decembrie, în care îl va prezenta pe cel mai nefericit român: Rică Răducanu s-a trezit la propriu cu Fanfara Militară la ușa casei.

TVR lansează un documentar despre istoria națională – „Un secol pentru România”

Televiziunea Română va lansa, cu ocazia ZILEI NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, documentarul „Un secol pentru România”, al cărui scenariul este semnat de istoricul Adrian Cioroianu.

Potrivit televiziunii publice, premiera documentarului va avea loc vineri (30 noiembrie), de la ora 17.00, la TVR 2, el putând fi urmărit și sâmbătă (1 decembrie), de la ora 17.35 la TVR Internațional, respectiv duminică (2 decembrie), de la ora 23.00 la TVR 1.

Pe parcursul a 50 de minute, istoricul Adrian Cioroianu va călăuzi publicul în parcurgerea ultimilor 100 de ani de istorie a României, drum marcat prin 10 priorități naționale ale secolului. Dintre acestea fac parte succesiunea de evenimente premergătoare formării României Mari, tensiunile politice de la mijlocul secolului XX, desfășurarea celui de-Al Doilea Război Mondial, consolidarea comunismului, precum și contextul internațional care a influențat situația României.

„Mari români”, „Polițist, adjectiv” și „Restul e tăcere”, la TVR 2

De Ziua Națională a României, telespectatorii TVR 2 pot revedea documentarele care descriu personalitatea a șase dintre cei zece câștigători ai campaniei „Mari români”: Nadia Comăneci (ora 07.00), Alexandru Ioan Cuza (ora 10.30), Mihai Eminescu (ora 12.55), Constantin Brâncuși (ora 13.30), Mircea Eliade (ora 18.00) și Ștefan cel Mare (ora 19.30).

Tot în dimineața Zilei Naționale, de la ora 7.35, TVR 2 difuzează o ediție specială a emisiunii „Omul și timpul”, avându-i ca moderatori pe Nicoleta Epure și pe Rafael Udriște. Invitații dezbaterii, prof. univ. dr. Georgeta Filitti (istoric) și prof. univ. dr. Nicolae Grosu (sociolog), vor aduce în discuție condițiile care au făcut posibilă Unirea de la 1918 și vor analiza modul în care înțeleg și sărbătoresc românii astăzi Ziua Națională.

TVR 2 își invită telespectatorii să urmărească în cadrul seriei „Memorialul durerii”, începând cu ora 16.00, un documentar dedicat Cardinalului Iuliu Hossu. Făuritor al Marii Uniri de la 1 Decembrie, Cardinalul Iuliu Hossu a fost întemnițat la Sighet pentru că a refuzat să renunțe la credința sa.

De la ora 18.35, TVR 2 a pregătit o emisiune-reprospectivă a prezențelor românești la concursul internațional Eurovision, din anii 1994 – 2012. Dan Bittman, Monica Anghel, Marcel Pavel, Luminița Anghel, Nico, Elena Gheorghe, Ovi, Paula Seling, HOTEL FM și Mandinga sunt câteva dintre numele celor pe care îi veți revedea sub genericul „De la Bittman la Mandinga”.

Programul TVR 2 dedicat Zilei Naționale cuprinde și o selecție de producții românești multipremiate. Printre filmele pe care le pot urmări telespectatorii TVR 2 în preajma zilei de 1 Decembrie se numără trei producții apreciate ale ultimilor patru ani.

Astfel, vineri, de la ora 23.10 este programat filmul „Polițist, adjectiv” (2009, regia Corneliu Porumboiu), câștigător al Premiului Juriului secțiunii Un Certain Regard și al Premiului FIPRESCI la Festivalul de la Cannes din anul 2009. Producția „Restul e tăcere” (2008), în regia lui Nae Caranfil va fi difuzat sâmbătă, de la ora 23.10, iar filmul „Bună! Ce faci?” (2010), în regia lui Alexandru Maftei, va încheia săptămâna filmelor românești la TVR 2 duminică, la ora 23.10.

Telespectatorii pasionați de producțiile anilor ’80-’90 pot revedea trei dintre filmele regizate de Nicolae Corjos, producții care au făcut istorie în rândul cinefililor. „Liceenii” (1987) și „Liceenii rock’n roll” (1992), cu Ștefan Bănică Jr., Oana Sârbu, Mihai Constantin și Tamara Buciuceanu, vor putea fi urmărite sâmbătă, de la ora 1.10 și, respectiv, de la ora 14.10. Duminică, de la ora 14.10, vor putea fi revăzuți Tamara Buciuceanu și Ion Caramitru în „Extemporal la dirigenție” (1987).

Și MTV România a pregătit un program special pentru telespectatorii săi de 1 Decembrie, ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI. Astfel, de la ora 12.00 la ora 19.00 MTV va difuza special de Ziua României concertele din seria „Live Session” cu Andra, Smiley, Mandinga, Inna și Puya, MTV Unplugged cu Vama și Vița de Vie, dar și aventurile lui Gigel Frone la Paris, de la ora 19.00.

La Antena 1, ediții speciale „”Neatza cu Răzvan și Dani”, „Acces direct”

De 1 Decembrie 2012, Antena 1 sărbătorește încă de dimineață Ziua Națională a României. De la ora 09.00, „‘Neatza cu Răzvan și Dani” îi așteaptă pe telespectatori cu voie bună, umor și invitați de senzație.

Și Simona Gherghe a pregătit pentru cei de acasă o ediție specială „Acces Direct”, difuzată în două părți, de la ora 15.30 la 16.00 și mai târziu, de la ora 17.00 la 19.00.

Tot de 1 Decembrie, de la ora 20.30, „Te cunosc de undeva!” se pregătește să-și desemneze marele câștigător.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Interdicție completă în România. E ILEGAL pentru orice român sau străin. 3 ani închisoare
Au început lucrările la o autostradă vitală pentru România. S-a forat primul kilometru de tunel
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice