1 IUNIE, ZIUA COPILULUI. Ce-și amintesc Jojo, Busu și Andi Moisescu despre Ziua Copilului

Publicat: 01/06/2012, 09:49
Actualizat: 01/06/2012, 09:49

Răzvan Fodor asociază ziua de 1 iunie cu bomboanele cubaneze cu gust de ananas pe care le primea în copilărie, Amalia Enache, cu un tort-surpriză ornat cu trandafiri, Oana Cuzino sărbătorea la maximum de ziua copilului, iar pentru copilul Andi Moisescu fiecare zi era una de sărbătoare.

Răzvan Fodor, Oana Cuzino, Amalia Enache, Andi Moisescu, Andreea Marinescu, Busu, Jojo și Lavinia Petrea și-au amintit, pentru MEDIAFAX, de 1 iunie al copilăriei lor, vorbind despre momentele unice trăite atunci, dar și despre modul în care își petrec această zi alături de copiii lor.

Răzvan Fodor, prezentatorul emisiunii „MasterChef” de la Pro TV, își amintește că îi intrase bine de tot în cap, atunci când era mic, că 1 iunie este ziua copilului. „Așa că părinții trebuiau musai să mă scoată la joacă. Mergeam în orășelul copiilor și mă dădeam în toate mașinuțele alea ruginite (nu că acum ar arăta mai bine). Și mai țin minte că exista o casa de comenzi la care tata mergea și făcea o aprovizionare rapidă: primeam bomboane cubaneze cu gust de ananas, ciocolată, conserve de ananas, pepsi. Era ceva spectaculos!”, spune Răzvan Fodor. El spune că fetița lui, Diana, este prea mică pentru a înțelege deocamdată ce înseamnă Ziua copilului. „Probabil vom ieși la plimbare în parc toți trei și va primi, cum de altfel se întâmplă în fiecare săptămână și nu neapărat că e ziua copiilor, o jucărie nouă”, a mai spus Răzvan Fodor.

Oana Cuzino, prezentatoarea emisiunii „Ce se întâmplă, doctore?” de la Pro TV și directorul editorial al revistei cu același nume, își amintește că atunci când era mică nu prea primea cadouri de 1 iunie, dar sărbătorea la maximum în acea zi. „Erau unii profesori care ne lăsau uneori să inversăm rolurile și ne făceau să ne simțim foarte în largul nostru. Un lucru era cert în acea zi: nu ne controlau la lecții și nu ne dădeau extemporale. Era foarte frumos!”, a declarat Oana Cuzino. Ea spus că îi face surprize fetiței sale, Naomi, de 1 iunie. „Într-un an, Naomi a primit un cățeluș de 1 iunie, dar pe lista ei de cadouri primite în această zi se regăsesc și lucruri mai folositoare, cum ar fi: cărțile, instrumentele muzicale. În plus, lui Naomi îi plac foarte mult florile și se bucură de fiecare dată când primește un buchețel. De altfel, toate florile pe care le primim ajung imediat la ea în cameră”, spune Oana.

Pentru Amalia Enache, prezentatoarea Știrilor Nopții de la Pro TV, luna iunie este foarte specială. „Mai ales că și ziua mea de naștere e tot în iunie, pe 19, iar a fratelui meu, pe 21, începeam să fim sărbătoriți încă de pe 1. Nu voi uita în viața mea un tort-surpriză pe care mi l-au făcut într-un an bunicii și părinții, din mămăligă cu brânză, ornat cu trandafirași roșii din curtea noastră. Că așa eram eu, un copil care nu se omora după dulciuri. Primeam și cadouri, creioane de colorat, cărți, tot felul de lucrușoare, plus multe pupături și alinturi, era mare zi ‘ziua copilului’ la noi în familie. Și eram deja ditamai domnișoara, chiar adult, și ai mei tot mă mai felicitau de 1 iunie, că doar sunt copilul lor pe viață”, spune Amalia Enache. Ea spune că anul acesta, de 1 iunie, le va face cadouri celor doi fini ai ei, Ianis și Monika, și, prin acțiunile Fundației HHC Romania, copiilor vulnerabili, cei abandonați.

Pentru Andi Moisescu, realizatorul emisiunii „Apropo TV” și jurat al show-ului „Românii au talent” de la Pro TV, fiecare zi în copilărie era un prilej de sărbătoare. „Când eram mici, sărbătoream în fiecare zi. Nu primeam cadouri, dar aveam grijă să tratăm fiecare zi ca pe una de sărbătoare. De 1 iunie chiar nu-mi amintesc să fi făcut ceva special. Eu am copilărit în Mangalia. Pentru mine, ziua copilului începea odată cu vremea bună și lua sfârșit abia după ce pleca și ultima rudă care-și petrecea concediul la noi acasă. C-așa era pe vremea aia”, își amintește Andi Moisescu. Anul acesta, Andi și soția lui, Olivia Steer, le-au făcut copiilor lor cadouri chiar mai devreme de 1 iunie. „Au fost plecați la țară, o săptămână, ni s-a făcut foarte dor de ei, așa că n-am mai rezistat și le-am dat cadourile mai deveme. Pe undeva e mai bine așa, pentru că pe 1 iunie eu sunt implicat într-un festival de jazz, iar ei își mută tabăra de antrenament, din nou, la țară”, spune Andi Moisescu.

Andreea Marinescu, prezentatoarea Știrilor Pro TV de dimineață, își amintește în special perioada de la grădiniță sau de la școală, când întodeauna de 1 iunie făcea desene pe asfalt. „Mergeam la teatru cu colegii, iar acolo aveau loc uneori serbări. Părinții mei îmi luau mai mereu câte ceva, nu reușesc să-mi amintesc acum cu exactitate dacă în fiecare an de 1 iunie primeam un cadou, știu însă sigur că, de fiecare dată când făceam un lucru bun, eram răsplătită”, spune Andreea Marinescu. Ea spune că i-a pregătit surprize pentru 1 iunie și fiului ei, Vladimir. „Vladimir o sa primeasca anul acesta un cadou special. O să cumpărăm cretă colorată și o să facem împreună cel mai mare desen din parc”, mai spune Andreea Marinescu.

În schimb, Florin Busuioc, prezentatorul rubricii Vremea de la Pro TV, mărturisește cu sinceritate că nu-și amintește prea multe despre zilele de 1 iunie „ale recentei sale copilării”. „Prea multe cadouri nu cred să fi primit copiii din acea vreme. Vorbesc despre cadouri demne de amintiri ulterioare, ceea ce însă îmi amintesc este că învățăm poezii și cântecele pentru minunatele serbări dedicate împricinatei zile”. Însă acum vremurile s-au schimbat. „Iar noi, crescuți binișor între timp, ne rezolvăm frustrările copilăriei fiind uneori exagerat de darnici și cheltuitori cu copiii noștri. Cred că cel mai frumos ar fi ca de 1 iunie să-i lăsăm pe copiii noștri să-și facă ziua așa cum vor ei, cum și-o imaginează și să le dăm putere deplină pentru că această zi să fie într-adevăr de sărbătoare”, le recomandă Busu tuturor părinților.

Pentru Jojo, actrița de la „Serviciul Român de Comedie” de la Pro TV, ziua de 1 iunie are legătură cu vărul ei, Silviu, care este născut chiar de ziua copilului. „Așa că în copilărie toate eforturile noastre în acea zi se îndreptau către ziua lui Silviu, căruia încercam să îi facem tot felul de surprize. Bineînțeles că de 1 iunie primeam și eu foarte multe cadouri de la părinți. Când am mai crescut și m-am împrietenit cu Monica Anghel, care este născută tot de 1 iunie, am mai primit un motiv în plus de a sărbători pe 1 iunie”, spune Jojo. Băiețelul ei, Achim, va primi negreșit cadouri drăguțe din partea întregii familii. „Fiind puiul nostru, o să sărbătorim împreună de 1 iunie. Și după nouă zile vom petrece din nou, pentru că Achim va împlini un an”, spune Jojo.

Lavinia Petrea, prezentatoarea Știrilor Pro TV de dimineață, sărbătorește și acum 1 iunie. „Datorită părinților care încă ne văd și pe mine și pe sora mea, Mădălina, niște copii care au nevoie de atenție și cadouri, inclusiv pe 1 iunie. În general, primeam de la părinți haine, iar mama ne făcea plăcintă cu mere și nuci. Lucrurile nu prea s-au schimbat nici acum!”, spune Lavinia. Deși încă nu are un copil, Lavinia spune că își dorește foarte mult unul pentru că iubește enorm copiii. „Există însă în viața mea și a familiei mele doi băieței, Teo și Luca, pe care îi iubim foarte mult și petrecem timp cu ei. Când sunt cu ei uit de orice supărare. Copiii au puterea, prin sinceritatea, veselia și inocența lor, să ne facă mai buni, mai optimiști și chiar mai plini de energie”, mai spune Lavinia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”