10 destinații turistice care trebuie vizitate înainte de a se schimba pentru totdeauna

Gozo, Malta

Sunt puține moduri mai bune de a face reclamă unui obiectiv turistic decât prezența acestuia într-un film.

Anul trecut, Angelina Jolie și Brad Pitt au petrecut mai multe luni pe insula Gozo din Malta, acolo unde au filmat pentru „By the Sea”, peliculă regizată de Angelina Jolie.

Numărul vizitatorilor a început deja să crească datorită prezenței cuplului pe această insulă, dar experții se așteaptă ca lansarea filmului, la sfârșitul anului 2015, să poziționeze insula între cele mai căutate destinații de vacanță.

Micuța insulă Gozo se află la 20 de minute de mers cu feribotul de Malta și are o populație de 37.000 de oameni.

Aproximativ 97% din locuitorii săi sunt romano-catolici, iar bisericile sunt foarte frumoase.

Este o destinație excelentă pentru amatorii de senzații tari, pentru bicicliști și amatori de scufundări, iar dacă vă aflați în căutarea unui peisaj splendid, vă puteți bucura de golful Mgarr ix-Xini, una dintre locațiile-cheie ale filmului regizat de Angelina Jolie, scrie Mediafax.

Cuba

Odată una dintre puținele insule ale Caraibelor la care navele de croazieră nu aveau acces, este de așteptat ca în următorii ani Cuba să primească un număr mare de turiști, după ce Statele Unite au relaxat restricțiile de călătorie în această țară insulară.

De la începutul anului 2015 s-a înregistrat o creștere cu 200% a sosirilor turiștilor, iar majoritatea hotelurilor din Cuba sunt rezervate până la vară.

Chiar și fiul lui Che Guevara, Ernesto, încearcă să profite de recenta deschidere a Cubei către Statele Unite, înființând de curând o companie care le oferă turiștilor un tur al insulei pe motocicletă.

Pentru a se bucura de atmosfera latină departe de plajă, vizitatorii se pot îndrepta către Havana, unde găsesc mașini de epocă, palate coloniale și picturi murale frumoase.

Antarctica

Anul 2016 va marca 50 de ani de turism comercial în Antarctica. În ultimii ani, numărul turiștilor a crescut din ce în ce mai mult, principalul motiv fiind acela că oamenii sunt disperați să vadă această parte a lumii înainte de a schimba pentru totdeauna.

Experții susțin că în ultimele decenii Antarctica a cunoscut creșteri de temperatură a aerului de 3 grade Celsius – de cinci ori mai mult decât rata medie a încălzirii globale pentru restul lumii.

Reducerea mare a calotei glaciare a redus numărul multor specii de pinguini.

„Antarctica pierde 160 de miliarde de tone de gheață anual și această cifră este în creștere”, a declarat Andrew White, președintele Quark Expeditions.

„E sfâșietor pentru aceia dintre noi care au fost suficiențide norocoși să vadă locul acesta în toată frumusețea lui. Uitați Cuba. Dacă există o destinație pe care trebuie să o vedeți acum, aceasta este Antarctica”, a precizat White.

Reydarfjordur, Islanda

Operatorii de turism au raportat o creștere de 100% a numărului de vizitatori în țările nordice, în ultimii ani.

Se crede că afluxul de turiști a fost determinat de popularitatea în creștere a genului Nordic Noir – reprezentat de emisiuni TV ca „The Killing” și „Fortitude”, ambele cu un succes imens în Europa și Statele Unite ale Americii.

Reydarfjordur (Islanda) este una dintre locațiile în care s-a filmat reality-show-ul „Fortitude”.

Orășelul este denumit dupa fiordul care se află în apropiere – cel mai mare de pe coasta de est a Islandei.

Orașul, care are o populație redusă (puțin peste 1.000 de locuitori), a găzduit 3.000 de rezidenți străini în 2014, care au lucrat la construcția unei mari topitorii.

Solden, Austria

Locațiile folosite pentru următorul film din seria Jame Bond, „Spectre”, au fost un secret bine păzit până acum câteva luni, când s-a aflat că agentul 007 va vizita Roma, Londra și Maroc.

Una dintre cele mai spectaculoase locații pe care producătorii le-au ales, însă, pentru filmările la „Spectre” este Solden (Austria), unde se va turna cel puțin o secvență de mare acțiune.

Clădirea ICE-Q, care găzduiește un restaurant și poate fi găsită în vârful muntelui Gaislachkogel, va fi centrul acțiunii.

„Ce poate fi mai incitant decât să fii pe partea de sus a lumii?”, afirmă scenograful Dennis Gassner.

Filmul va fi lansat în luna noiembrie 2015, ceea ce vă lasă câteva luni la dispoziție pentru a vizita locația, până ca turiștii să năvălească în zonă în urma vizionării peliculei.

Insulele grecești

Turiștii care doreau să vadă insulele grecești mai îndepărtate erau nevoiți în trecut să apeleze la feriboturi care ofereau servicii neregulate pentru că cele 6.000 de insule din întreaga țară pun la dispoziție numai 50 de aeroporturi.

Compania aeriană Hellenic Seaplanes a anunțat recent planurile de a conecta 100 dintre aceste insule.

Creta, Skyros și Pelion este de așteptat să devină mai accesibile până în mai 2015 și zboruri către mai multe insule îndepărtate vor fi posibile până la sfârșitul anului, susține compania aeriană.

Victoria Falls (Zimbabwe/Zambia)

Noul Aeroportul Internațional Victoria Falls, care se află la granița dintre Zimbabwe și Zambia, se va deschide în luna septembrie.

Acest lucru înseamnă că faimoasele cascade, care sunt de două ori mai înalte decât Niagara Falls, vor deveni mult mai accesibile în curând.

Noile piste, lungi de patru kilometri, vor fi capabile să găzduiască aeronave precum Airbus A340, Boeing 777 și Boeing 747, iar guvernele celor două țări i-au instruit pe oficialii ministerelor care se ocupă de turism să lanseze campanii mari de promovare care să coincidă cu deschiderea aeroportului.

Sfântul Vincent și Grenadinele, Caraibe

De ani de zile, turiștii care doresc să viziteze frumoasele insule Sf. Vincent și Grenadinele sunt nevoiți să zboare către Barbados, iar de acolo să ia un avion spre aeroportul ET Joshua, din Kingstown, care se află pe insula Sf. Vincent.

Anul acesta Aeroportul Internațional Argyle se va deschide, ceea ce va permite turiștilor să zboare direct către insulele din America de Nord și din împrejurimi.

Acest lucru înseamnă nu numai acces mai ușor către Sf. Vincent, dar și către insule mai mici, cum ar fi Palm Island, Union Island și Bequia.

Insula Sfânta Elena

Privită ca cea mai inaccesibilă insulă locuită din lume, o vizită la Sfânta Elena este o opțiune numai pentru cei cu o mulțime de timp liber.

Turiștii încep călătoria cu un zbor spre Africa de Sud.

Odată ajunși în Cape Town, ei trebuie să urce la bordul navei RMS St. Helena, pentru o călătorie de cinci zile pe insulă.

Toate acestea se vor schimba în februarie 2016, odată cu deschiderea primului aeroport al insulei, care va deservi zboruri săptămânale din Johannesburg.

În acest an se împlinesc 200 de ani de când Napoleon a fost exilat pe insula Sf. Elena, acolo unde a stat până la moartea sa, în 1821. Napoleon Bonaparte a stat în localitatea Longwood, acolo unde se găsește și casa-muzeu, un important obiectiv turistic.

Nicaragua

Turiștii care visează să vadă această parte frumoasă a Americii Centrale ar trebui să facă acest lucru acum, pentru că guvernul a dat recent undă verde la construcția unui canal maritim ce va lega Oceanul Pacific de cel Atlantic.

Turiștii erau deja mai numeroși datorită îmbunătățirii infrastructurii, dar odată cu începerea construcției canalului în decembrie anul trecut, numărul acestora a crescut și mai mult.

„Canalul va transforma fața peisajului”, afirmă Emma Kingcome, specialist în turism, reprezentant al operatorului Rickshaw Travel.

„Există o neliniște mare legată de amploarea proiectului și ceea ce va aduce în țară și vom fi foarte atenți la ce implică acesta pe măsură ce se dezvoltă”, a precizat Emma Kingcome.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică